Hvad laver man på første date?

Det er ikke overraskende at mange finder kærligheden på Dating.dk. For vores medlemmer er ret gode til at komme afsted på dates og møde nye mennesker. Over 63% har været på en eller flere dates i løbet af det seneste år, og det er på trods af, at det i perioder har været svært at date, fordi Danmark har været lukket ned.

Af Dating.dk

Det er dejligt at så mange møder hinanden på Dating.dk og vi er nysgerrige på, hvad vores medlemmer egentlig foretrækker at lave, når de skal på en første date. Derfor har vi spurgt dem om netop dette, og det er især to ting, som topper listen.

42% fortrækker at mødes til en kop kaffe på en cafe. Og 40% foretrækker at gå en tur sammen. Nogen har svaret at de fortrækker at mødes til en frokost, eller at spise middag sammen på en restaurant. Andre vil gerne på museum eller mødes til drinks på en bar, på picnic, brætspilscafe, eller en tur i biografen. Så selvom der er mange muligheder og gode bud på en første date, så er det en kop kaffe eller en gåtur, som er mest populære blandt medlemmerne.

Gode ideer til en første dateDer er formentlig flere grunde til, at de fleste af vores medlemmer foretrækker en kop kaffe eller en gåtur, som en første date. For det første er det meget uformelt. Der er ikke nogen fornem 3-retters middag, som kan blive lang og akavet, hvis kemien ikke er der. Samtidig er det nemt at småsnakke over en kop kaffe eller på en gåtur. Det er lidt sværere at få en god samtale i gang i biografen. En tur i biografen kan være en fin ide til en date, men nok ikke den første date, hvor det jo er nødvendigt, at kunne tale sammen og lære hinanden bedre at kende.

Hvis man gerne vil have noget at snakke om, en fælles ting som stjæler lidt af opmærksomheden og fjerner lidt af presset, så kan man også lave noget kulturelt sammen. Man kan fx tage en tur på museum eller i zoologisk have. Så har man nogle ting, man kan kigge på og tale om, så fokus ikke hele tiden er på hinanden.

De fleste vil gerne tage sig godt ud på en første date, og derfor er der ikke mange som vælger en fysisk anstrengende aktivitet, som første date, da det hurtigt kan blive en svedig affære. Men derfor kan man jo godt lave noget sportsligt, hvis man har lyst til det. Man kan tage et slag minigolf, sejle en tur i kano eller vandcykel eller fx tage en skøjtetur, hvis det er om vinteren.


Den akavede skal-vi-kramme-eller-give-hånd-dansUdover at spørge vores medlemmer, hvad de helst vil lave på en første date, så har vi også spurgt dem om, hvordan de plejer at hilse på hinanden på første date. Vi er sikkert mange der har prøvet den lidt akavede skal-vi-kramme-eller-give-hånd dans. Når vi kigger på medlemmernes svar, er der flest, som vælger at give et kram.

Knap 47% krammer nemlig deres date, første gang de mødes.

25% nøjes med at sige hej, og 14% hilser med albuen pga. Corona.

12% hilser med et håndtryk, 1% giver et kys på kinden og 1% vinker.

Der er som sådan ikke nogen rigtig måde at hilse på, på første date. En god hovedregel er dog, at gøre det som falder dig naturligt, men med omtanke for at der er forskel på folk. Om det er et håndtryk eller et kram du giver til din date, første gang I ses, er nok ikke det som det hele står og falder med, men de store smækkys bør du nok vente med.


Hvordan får man afsluttet daten på en god måde?Det kan være en god ide at have en bagkant ift. den date du skal på. Uanset om kemien er god og daten går godt, eller om det går skidt, så kan det være rart at have en bagkant, så daten får en naturlig afslutning. I kan jo altid ses igen, hvis daten har været en succes. Hvis I begge kender tidspunktet for datens afslutning, så skal I ikke sidde og spekulere på, hvornår den anden vil hjem, eller hvordan man lige får sagt at ”nu skal jeg også videre”. Bagkanten kan være hvad som helst, en aftale med familie eller venner, at du skal på arbejde, passe din vens hund, at du får gæster osv.

Som regel kan man godt mærke, om der har været god kemi på daten, og om glæden ved hinanden er gensidig. Derfor kan det stadig være lidt grænseoverskridende at spørge om man skal ses igen, hvis daten er gået godt. Ligesom det også kan være grænseoverskridende at skulle svare på spørgsmålet, hvis man faktisk ikke har lyst til at ses igen. Derfor kan det være en god ide at sige tak for en hyggelig date, aftale at skrives ved, og så kan man efterfølgende skrive sammen og aftale at ses igen, eller sige tak for daten, men at man ikke er interesseret i at ses igen. Det er altid god stil at svare, og ikke lade den anden gå i uvidenhed.

Nogle gode rådDet er altid vigtigt at være sig selv, når man er på en date. Selvfølgelig er det en god ide at tage et bad, gøre noget ud af sig selv, og vælge noget pænt tøj, som man er tilpas i. Men vær ærlig omkring hvem du er, hvad du godt kan li’ og hvad der er vigtigt for dig her i livet. En kommende kæreste skal elske dig for den du er, derfor bliver du også nødt til at vise hvem du er. Der er dog ingen grund til at tage en masse tunge emner op på første date, hvis det ikke er nødvendigt.

Tal om det, som falder dig naturligt, og som du normalt ville tale om. Tal om de ting, som interesserer dig, og husk at spørge ind til, hvilke ting der betyder noget for din date. Hvad interesserer han/hun sig for? Hvad kunne han/hun godt tænke sig at opleve? Og hvilke ting gør ham/hende glad i hverdagen? Man behøver ikke at overtænke samtalerne alt for meget inden de overhovedet er startet, så bliver det hurtigt lidt kunstigt og kan komme til at minde om et jobinterview i stedet for.

Husk altid at være nysgerrig på det, din date fortæller og vær åben for ting, som er anderledes end du er vant til. Prøv at være positiv og imødekommende – og italesæt gerne hvis du er nervøs eller ikke helt ved, hvad I skal snakke om. Hvis du siger det højt, så vil din date højest sandsynligt medgive at han/hun har det på samme måde. Når først I har italesat det, så forsvinder nervøsiteten ofte, og så behøver I ikke længere at være nervøse over, at I måske er nervøse.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand