7 Myter - Kærlighed og online dating

Når vi leder efter kærlighed på nettet, bliver vores håb nogle gange dæmpet, fordi vi har bestemte fordomme. Men holder de egentligt stik? Hvordan vil du vurdere disse syv påstande?

4. november 2022 Artikel

Myter er historier, der har en tendens til at hænge fast, selvom de ikke nødvendigvis er sande. Eller det har de slet ikke, så det er lidt af et mysterium, hvordan de fik adgang til vores måde at tænke på og vores forestillinger. Lad os aflive dem, så de ikke står i vejen for vores muligheder for kærlighed.

1. Kærligheden overvinder altIkke? Skilsmissestatistikker fortæller os noget andet. Myten om, at dyb kærlighed til hinanden kan løse alle problemer og udfordringer, gælder kun for eventyr og romantiske film. Hvis du for eksempel gerne vil bo i byen og din kæreste vil være selvforsørgende på landet, er det ikke kun de "rigtige detaljer" Når vores kerneværdier og fremtidige ambitioner støder sammen i mange retninger, er vi villige at indgå vidtrækkende, men uholdbare kompromiser. Med online dating kan du finde de bedste matches, der i det mindste er relevante, før du bliver følelsesladet.

2. Jeg kan få ham/hende til at ændre sig


Du elsker din kæreste, men du tror, han/hun drikker sig stiv for ofte? Klæder sig mærkeligt eller har bestemte holdninger, som for din krop til at stivne? Han kan måske style sig selv, så han ikke ligner en ”Alene i vildmarken” deltager... men folk ændrer sig kun, hvis de vil. Ikke fordi du vil have det. Lad os se det i øjnene: Kan du leve med disse irritationer, eller kan du ikke?

3. Første indtryk holder stik


Førstehåndsindtryk er vigtige i online dating, men vi mennesker er jo meget mere end øjebliksvurderinger for godkendt eller ej.
Og når man møder nye mennesker, kan det at være nervøs eller genert for eksempel nemt føre til, at man opfører sig lidt anderledes end den man er. De fleste af os har sikkert mødt eller hørt om en supercharmer, der kan tage enhver med storm, men som viser sig at være en kontrollerende idiot. Det tager tid at lære en anden person at kende, så lad være med at dømme for tidligt på første par date.

4. Tiltrækningen skal kunne mærkes med det samme


Det er ikke et godt datingråd. Hvis du er i tvivl, så giv det en chance til. Følelser kan tage tid om at udvikle sig, og det er ikke ualmindeligt at blive forelsket i en, der i starten ikke virkede attraktiv. Dette forklarer nok også, hvorfor gode gamle venner pludselig bliver kærester. Som forklaret i afsnittet ovenfor, kan vores første dates nemt være lidt akavet, og generthed gør det sværere for fysisk tiltrækning at trænge ind.

5. Online dating er som lotto. Jo flere billetter, jo bedre


I starten kan dating med flere mennesker være en fantastisk strategi. På denne måde lægger du ikke for meget i individuelle dates, og du undgår at føle dig desperat eller blive frygtelig skuffet, hvis du bliver afvist. Men det er en balance. For hvis du gennemgår date efter date, giver du faktisk ikke dating en chance. Her går kvalitet over kvantitet. Hvad med din egen energi, når du stiller og besvarer de samme spørgsmål og fortæller de samme historier om dig selv igen og igen?

6. For mange desperate mennesker online


Der forekommer også desperate mennesker når du dater online. Men det skyldes at der altid vil være desperate mennesker uafhængigt af hvilken forbindelse du møder dem igennem. Barer og diskoteker har tabt kapløbet om at være hotspot for nye forbindelser. Online dating er mainstream, og når du ønsker at komme i kontakt med mennesker, der deler det samme syn på livet og interesser som dig, er det meget nemmere og mere overskueligt at være bag en skærm end i en bar. Desuden er online dating både tids- og pengebesparende, sammenlignet med at jagte kærligheden i nattalivet.

7. Der er ikke noget der hedder kærlighed ved første blik


En tredjedel af alle enlige (mest mænd) har oplevet et "lyn" eller kærlighed ved første blik. Den ubeskrivelige magiske følelse af at sidde overfor sin soulmate. Nogle hævder, at det hele handler om sexappeal, andre hævder, at det handler om hormoner, men de fleste af os har faktisk romantiske drømme om pludselig at se ”The one”. Lynet er sandsynligvis en kombination af begge: Fysisk tiltrækning kombineret med et dybt ønske om at finde en partner. Og når vi tror, vi har fundet den eneste ene, idealiserer eller glorificerer vi den person. Og når den trend går begge veje, kan passionen selvfølgelig bevares over længere tid.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand