21 kreative ideer til en anderledes første date

I kender ikke hinanden, ikke sådan rigtigt – men nu har I besluttet, at I skal på date sammen. Nervøsiteten stiger, og tankerne kører løs. Hvad skal I lave på første date? Det må for alt i verden ikke være kedeligt. Men omvendt heller ikke for vildt og slet ikke mærkeligt. Og hvad med pinlig tavshed? Hvordan undgår man den?

Af Freja


Den klassiske kop kaffe er en mulighed, men du husker stadig sidst, hvor dine øjne tørrede ud af intens øjenkontakt, og din fyldte blære medførte underlige trækninger i ansigtet efter syv kopper kaffe. Der skal noget nyt på bordet. Derfor får du her 21 kreative ideer til en anderledes første date, som foruden de obligatoriske sommerfugle i maven vil give jer en oplevelse, I vil huske. Nogle dates er selvfølgelig først mulige, når Danmark åbner op igen. Men heldigvis er der en del ideer, som allerede kan lade sig gøre nu. I kan fx lege turister i egen by, tage på svampejagt, have en Netflix-date sammen-hver-for-sig, lave en online spilleaften, tage på fisketur, spotte fugle, tage billeder sammen eller bygge et sandslot. Læs med her og få inspiration til hyggelige og sjove dates.

Se også: Netdating tips – Gode råd til dating-livet.

1. Leg turister i en by


Det kan være sjovt at lege turister i jeres egen by og introducere hinanden for tre yndlingssteder hver. Vælg en dag, hvor vejret er skønt og kig på smukke naturområder, ikoniske bygninger og hyggelige gamle bydele. I kan også tage til en tilfældig by og gå på opdagelse sammen. I alle byer, store som små, er der finurligheder, som er værd at udforske. Hvor meget kender du egentlig til Hillerød, Assens eller Hadsund?

2. Brunch


Spis brunch sammen en lørdag morgen. Så er der potentielt en hel dag at bruge sammen, hvis kemien er god.

3. Svampejagt


Hvis det er sæson for svampejagt, så træk i gummistøvlerne og tag i skoven. Den friske luft og de hyggelige omgivelser skal nok sætte stemningen. Finder I svampe, er der potentiale til en hyggelig aften med madlavning og svampesuppe foran pejsen derhjemme.

4. Drive-in-bio


Det er en klassiker, men den holder bare altid: En god film. I sidder for jer selv. I sidder tæt. Hvad kan det dog ikke ende med?

5. Ølbryggeri eller vinsmagning


Alkohol er ofte en god idé på første date. Alkohol med et formål ud over at blive fuld er endnu bedre. Tag ud og smag på nogle lækre øl eller lidt god vin. Der findes restauranter, hvor I kan få flere flasker vin serveret på samme tid og kun betale for de glas, I drikker.

6. Walk and eat


Mød hinanden et par kilometer fra den restaurant, I skal spise på, og gå derhen sammen. Det er rart at være aktiv, når I møder hinanden første gang – og så er appetitten i top, når I ankommer.

7. Tag på skattejagt i byen


Måske mangler én af jer en fed lampe eller et unikt sofabord? Det kan være hyggeligt at tage i antikvariater, genbrugshaller eller på loppemarkeder sammen og lede efter skjulte skatte. På den måde lærer I også lidt om hinandens stil og smag.

8. Klatrevæggen


Du bliver spændt op i en stram sele og begloet nedefra – og ja, det er en positiv ting. Samtidig er klatrevæggen en sjov aktivitet, hvor der med sikkerhed bliver grinet, konkurreret og bygget appetit op til en potentiel forlængelse af daten med middag om aftenen.

9. Netflix-date


Fremtiden er landet, og i stedet for at vandre ned i Blockbuster kan I nu købe ind til et sukkerchok og så ellers sætte jer godt til rette i sofaen med Netflix. Så slutter daten heller ikke pludseligt, når filmen stopper. I kan jo bare se en til. Man kan også sagtens have en hyggelig Netflix-date sammen-hver-for-sig. Blev enige om, hvilken film I skal se, og se den i hver jeres hjem. Så kan I skrive sammen undervejs: er der noget, som overrasker jer ved filmen? eller måske har den ene af jer regnet plottet ud?

10. En formiddagsforestilling


Hvis det er muligt, så snup en tidlig film i biografen. I har ofte salen for jer selv, så der er rig mulighed for at flette fingre og stjæle et kys.

11. Femretters-menu fem forskellige steder


Vælg fem steder. Få forret, hovedret, dessert, drinks og natmad hver sit sted. Det bliver uden tvivl en oplevelsesrig aften, og det behøver ikke blive rasende dyrt. Nyd hovedretten i pølsevognen, og snup en lakridspibe til dessert.

12. Spilleaften


Der er mange fordele ved en spilleaften: Der er noget at lave, hvis samtalen dør ud. I får højst sandsynligt set nogle forskellige sider af hinanden. Og så kan I rigtig skrue op for stearinlys, god rødvin og romantisk baggrundsmusik, uden det bliver for corny. Vi ved godt, hvad du tænker, men man skal altså være en exceptionelt dårlig taber, hvis det ligefrem skal ødelægge aftenen. I kan også sagtens lave en online spilleaften, hvor I spiller forskellige spil med/mod hinanden online. I kan aftale et tidspunkt, hvor I sætter jer godt til rette med hver jeres lækre mad og foretrukne drink. I kan tale sammen og/eller se hinanden hvis I benytter jer af videosamtale mens I spiller.

13. Fugl eller fisk


Om I tager på fisketur eller på fuglekigning, er det helt sikkert, at stilheden vil indbyde til nærkontakt. Kombineret med en picnic og måske bål og ristede skumfiduser er det en sikker vinder.

14. Temadate


Hvad ville I gøre, hvor ville I tage hen, hvordan ville I se ud, hvis I datede i 60’erne eller måske 90’erne? Kan I begge lide udklædning og karneval, er det en sjov måde at skabe jeres egen verden for en aften.

15. Kloge Åger


Tag til et spændende foredrag, kursus eller en oplæsning sammen. Så har I et relevant emne at diskutere over kaffen bagefter.

16. I lære som DJ


Man kan rent faktisk gå til DJ-undervisning. Det er en oplagt mulighed for at varme op til gode drinks og en nat med danseskoene på i byen.

17. Tivoli


Er der et tivoli i nærheden, er det et oplagt sted for en date. Så kan I udfordre hinanden i rutsjebanen, spise candyfloss sammen og vinde bamser til hinanden.

18. Tag billeder sammen


Tag på udforskning sammen med et kamera over skulderen. Gør det spændende ved at snige jer ind på isolerede industriområder eller forladte bygninger, og lav eventuelt en konkurrence om, hvem der tager det bedste billede. På den måde vil I også have hyggelige minder om jeres første date.

19. Lav mad sammen


Start daten sammen i et lækkert supermarked eller på rundtur i forskellige delikatesseforretninger, og køb ind til et festmåltid, som I tilbereder sammen over et glas rødvin.

20. Byg et sandslot


Nogen vil mene, at denne aktivitet er sæsonbetonet. Men det behøver den strengt taget ikke at være.

21. Triatlon-date


I kan jo også kombinere flere ideer og lave en triatlon-date. Ideen er enkel: Find på tre forskellige ting, I skal lave sammen. Start fx i skøjtehallen, tag videre til et slag pool, og slut af med blindsmagning af M&M’s. Eller tag fra spillehallen til sushirestauranten og videre i biffen. Mulighederne er mange, og så har I en plan, hvor begge kan spille ind med forslag. En alternativ udgave af dette er 50/50-daten, hvor I hver planlægger en aktivitet.

Er du blevet inspireret til at tage på en fremragende date? Så kunne et oplagt næste skridt jo være at invitere en af Dating.dk’s mange singler på en date …

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand