Den første gang, du skriver til ham…

Skal jeg skrive til ham eller ej? Og i så fald – hvad skal jeg skrive til ham? Den første kontakt er altid svær. Men i modsætning til at samle mod til sig for at henvende sig til den perfekte mand i byen giver online dating nogle klare fordele. Sandsynligheden for, at han går rundt med et skilt hængende om halsen, der præsenterer hans personlige interesser, er nemlig desværre ret lille.

Online kan du derimod læse, hvem han er, og hvad han interesserer sig for. Det giver et solidt udgangspunkt for den første kontakt – og det er netop denne allerførste henvendelse, som du får nogle gode råd til her.
Læs mere om netdating her, og kom godt i gang med din datingprofil.


Inden du skriver til ham…


Men inden du tager kontakt, så sørg for at have din egen profil på plads. Hvis han er vild med dit brev, vil han sikkert gerne kigge nærmere på dig. Mænd er mere visuelle end kvinder, og dit profilbillede er derfor afgørende for, om han svarer tilbage. Samtidig er en personlig profiltekst vigtig for at give et indtryk af dig.


Få hjælp til den gode profiltekst her.


8 gode råd til den første kontakt


Mange kvinder føler, at det er manden, der bør tage det første initiativ. Det gælder især offline, men online er der også flere mænd end kvinder, der tager det første skridt. Det er dog blevet langt mere udbredt, at kvinder indleder kontakten til de mænd, de finder interessante. Så hold dig ikke tilbage! Det er tværtimod en god idé, for mænd elsker at blive bekræftet. Men når det handler om den første kontakt, kan du måske være i tvivl om, hvordan du bærer dig ad, og stille dig selv det evige spørgsmål – hvad skal jeg skrive til ham?


Helt overordnet handler det om en balance, hvor du skiller dig ud fra mængden – uden at virke mærkelig. Her får du otte tips, der kan hjælpe dig med at ramme den balance:


1. Skriv kort og præcist


En lang roman med al for stor fokus på dig selv kan godt virke overvældende for mænd. Mest af alt kan det minde om en mislykket date, hvor en nervøs monolog kører fra start til slut. Skriv kort og præcist – og gerne med luft imellem hver anden linje.2. Vis ham, at du har kigget på hans profil


Det er altid godt at demonstrere, at du har læst hans profil. Vis, hvorfor du valgte at skrive til netop ham – og vær konkret omkring det. ”Du siger, du elsker Freedom af Jonathan Franzen. Har du nogensinde læst Corrections af samme forfatter?” Eller ”Jeg kan se, du dykker – jeg har selv dykkercertifikat og er vild med scuba diving”. For når det angår helt præcist hvad, du skal skrive til ham, er det en god idé at starte med fællesinteresser, der kan afføde længere snakke og diskussioner. Så er i ligesom i gang!3. Komplementer de sider ved ham, du godt kan lide


Mænd elsker som nævnt bekræftelse – det gælder både på deres udseende, evner og personlighed. Så brug det, når du skriver til ham. Men lyd ikke desperat, for modspil er vigtigt for en mand. Det må ikke være for nemt.4. Skriv, som om det er en rigtig samtale


Ville du indlede en ansigt-til-ansigt samtale med ”Jeg er en frisk pige på 30, der bor i Kolding og elsker katte”? Nej, vel? Så det skal du heller ikke gøre online. Tænk på jeres kontakt som en samtale, der skal have lov at udvikle sig til at blive mere og mere personlig.


Der er ingen grund til at læsse det hele af i første brev. Skriv et par linjer om dig selv – og gerne om de ting, I har til fælles.5. Usikkerhed er et turn off


”Hvis du nu også synes, at min profil virker en lille smule interessant, så vær sød at svare på mit brev.” Lad være med at orme dig udenom. Nu har du taget kontakten, og du har intet at miste. Lad ham danne sit eget indtryk af dig ud fra din profil uden at lægge ord i munden på ham fra starten.


Det er langt bedre at slutte brevet af med ”Vi tales ved” eller ”Jeg glæder mig til at høre fra dig”.6. Pres ikke for meget på


Hold igen med at fortælle, hvad du har lyst til at lave på første date eller for den sags skyld de næste mange år, hvor du ser en fremtid sammen med ham. Tænk altid på, hvordan du ville tilnærme dig en mand, hvis han stod lige foran dig. Næppe med en allerede planlagt date eller forslag til jeres første feriemål, når nu I bliver kærester. Så stikker han ganske enkelt halen mellem benene.


I skal lige varme op til hinanden – ligesom en normal samtale med et menneske, du ikke kender.7. Gør det nemt at svare på dit brev


I ren og skær iver over at komplementere og vise interesse glemmer mange ofte at lægge op til et svar, når de tager den første kontakt. Det lyder måske lidt banalt, men det er både nemmere og mere oplagt at svare på et brev, hvis der er en grund til det. Og den grund træder allermest tydeligt frem i form af spørgsmål. Det handler ganske enkelt om at stille spørgsmål.


Men husk ikke at stille for mange; begræns dig gerne til 2-3 spørgsmålstegn. Det skal jo nødigt virke som et forhør.8. Giv brevet en god overskrift


Det er vores erfaring, at mænd godt kan lide at blive lidt overraskede eller få aktiveret deres nysgerrighed. Prøv derfor at være lidt mere opfindsom i din indledning end blot ”Hej” eller ”Hallo”. Det vækker ikke den store nysgerrighed hos modtageren. En god indledning må gerne være anderledes eller kreativt. Stil eventuelt et spørgsmål, der viser, at du har læst hans profil. Eller skriv noget sødt eller sjovt, der vækker et smil på læben.
Få desuden hjælp til at lave den bedste datingprofil her.Så er det din tur


Nu har du fået nogle tips og tricks, du kan hive ud af ærmet, når du om lidt skal i gang med at skrive et godt brev, der vil få den opmærksomhed, du fortjener.


Men fortvivl ikke, hvis ikke alle dine breve bliver besvaret. Det sker for os alle. Hvis du gør dig umage og skriver personligt og interesseret, så er det blot et spørgsmål om tid, før der er gevinst.
Hvis du ikke allerede har en profil på Dating.dk, kan du oprette en gratis profil her, og derigennem hilse på tusindvis af andre singler rundt omkring i landet. Nu handler det bare om at tage det første skridt på tasterne – og med de vores råd i baghovedet, er det jo ingen sag.


God skrivelyst fra os i

Dating.dk


Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand