Når du skal skrive til hende den allerførste gang

Puha. Den første kontakt er tit svær. Men til forskel fra når du tager en dyb indånding og henvender dig til en dejlig kvinde i byen, giver online dating dig nogle helt andre muligheder.

Af Freja fra Dating

Online har du helt andre muligheder for at se, hvem hun er, og hvad hun interesserer sig for. Og det kan give dig et rigtig godt udgangspunkt, når du skal tage kontakt første gang – og det er lige præcis den første besked, som vi her giver dig gode råd til.

Men vent lige et øjeblik! Inden du skriver til hende…


Ja, vent lige et øjeblik inden du skriver til hende - det er nemlig en god ide at have styr på din egen profil, inden du skriver til en potentiel date. Hvis hun kan lide din besked, vil hun nemlig gerne kigge nærmere på dig og din profil.

En kvinde vil helst føle sig tryg ved det menneske, hun taler med, så del lidt personlige oplysninger på din profil – og hav et godt billede. Førstehåndsindtrykket er altid vigtigt.

Få hjælp til den gode profiltekst her.

8 gode råd til den første kontakt


Mænd er ofte mest aktive på Dating.dk, og nogle kvinder modtager flere hundrede beskeder om måneden. Det kan altså være lige så svært at lande en date med drømmekvinden som at komme til en jobsamtale ud af flere hundrede ansøgere.

Det handler derfor om at skille sig ud fra mængden. Og det er ikke nødvendigvis så svært. Vi giver dig her otte tips, der kan hjælpe dig på vej med at skrive en rigtig god første besked til din potentielle drømmekvinde:

1. Kvinder reagerer på ord


Intet kan få en kvinde til at smelte som en mand, der forstår at bruge sine ord rigtigt. Prøv derfor at undgå sætninger som ”Hej smukke" eller "Din profil ser interessant ud. Skal vi mødes?” Det er kedeligt og upersonligt.

Samtidig bryder de færreste kvinder sig om for meget sødsuppe og pladderromantik i første besked. Drop derfor ”pussenusse”, ”kys”, ”prinsesse” eller lignende. Gå i stedet lige til sagen på en kreativ måde. Og med lige til sagen er størrelsen af kønsdele ikke inkluderet. Det lyder banalt, men mænd falder ind imellem i den fælde på mere eller mindre diskrete måder…

2. Vis hende, at du har kigget på hendes profil


Et af de allermest oplagte ting er at vise, at du har kigget grundigt på hendes profil (og altså ikke kun profilbilledet). Fortæl, hvorfor du har valgt at skrive til lige netop hende – og forsøg at være lidt konkret. ”Du skriver, at du er vild med Jakob Ejersbos Afrika-trilogi. Hvilken af bøgerne kunne du bedst lide?” Eller ”Jeg kan se på din profil, at du spiller klaver – jeg spiller guitar, så en duet er da oplagt.”

3. Komplimenter de sider ved hende, du godt kan lide


…men nævn ikke hendes udseende som det eneste. Kvinder kan godt lide at høre, at de ser dejlige ud – hvem kan ikke det? Men ikke som det eneste interessante ved hele profilen. Skriv i stedet, at du godt kan lide, hun dyrker en masse sport eller går til koncerter, hvis hun understreger det på sin profil.

4. Humor er en sikker vinder


Der er generelt en høj svarprocent ved breve, der åbner på en humoristisk måde. Ikke ironisk. Ikke sarkastisk. Men humoristisk. Det skyldes nok, at humoristisk er lig med iøjnefaldende. Modtager en kvinde 100 breve med ordlyden ”Hej, du ser sød ud”, så vil det om ikke andet skille sig ud at skrive noget skævt som fx ”Når du laver guacamole, putter du så tomater i?”

5. Skriv og fortæl om dig selv


Har du nogensinde indledt en samtale på en bar med ”Jeg er en frisk fyr på 30, der bor i Kolding og elsker fodbold”? Nej? Det tænkte vi nok. Så det skal du nok også holde dig fra online. Prøv at tænke på jeres kontakt som en samtale – den skal udvikle sig til gradvist at blive mere personlig.

Husk, at du ikke behøver at fortælle alting i din allerførste besked. Bare skriv et par linjer om dig selv – og gerne om de ting, I har til fælles.

6. Der er ikke nogen, der tænder på usikkerhed


”Altså, hvis nu du synes, at min profil bare er en lillebitte smule interessant, vil du så ikke nok være sød at svare?” Det er der ikke nogen kvinder, der falder for. Du skal ikke orme dig udenom.

Nu, når du har taget kontakten, har du ikke noget at miste. Så lad hende danne sit eget indtryk af dig ud fra din profil, og undgå at lægge ord i munden på hende. I stedet for kan du jo afslutte dit brev med ”Vi tales ved” eller ”Jeg glæder mig til at høre fra dig”.

7. Pres ikke for meget på


Selvom du synes, at hun virker helt fantastisk, så forsøg at holde lidt igen. Alle dine gode ideer til, hvad I skal lave på den første date, bør du nok lige holde ude af din allerførste besked (og det gælder sandsynligvis også dine tanker om de næste mange år i jeres lykkelige fremtid sammen).

Overvej i stedet, hvad du ville sige som det første til en kvinde, hvis hun stod lige foran dig. Det er næppe noget med en date, der allerede er planlagt, eller hvor jeres første rejse skal gå hen, når I er blevet kærester eller hvad jeres første barn skal hedde. Det er alt for overvældende, og det gider hun med stor sandsynlighed slet ikke.

8. Gør din besked nem at besvare


Mange glemmer rent faktisk at lægge op til et svar, når de skriver deres første besked. Man bliver helt revet med af at skulle komplimentere og vise interesse. Det kan godt være, det lyder banalt, men det er nu engang mere oplagt at besvare en besked, hvis der er en god grund til det. Og den grund gør du allermest tydelig for hende ved at stille spørgsmål.

Men husk lige at det ikke er et tredjegradsforhør. For mange spørgsmål virker nemlig omvendt og gør det sværere at svare. Prøv at begrænse dig til 2-3 spørgsmålstegn i dit brev.

Og nu er det din tur


Sådan. Det var de gode råd, jeg har til dig lige nu og her. Tænk på dem som en guide, når du nu skal skrive en besked, der er så god, at den får den opmærksomhed, som du fortjener.

Men bliv nu ikke fortvivlet, hvis du ikke får svar på alle dine beskeder. Det er der stort set ingen, der gør. Hvis blot du gør en indsats og skriver personligt og interesseret, så er det blot et spørgsmål om tid, før der er svar i din indbakke.

God skrivelyst fra os i Dating.dk

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand