Sådan skaber du en god dating profil

Online dating kan være en fantastisk vej til at møde dit livs kærlighed, men bruger man det forkert, kan det lede til frustration, dårlig selvtillid og en opfattelse af at mennesker fra det modsatte køn er dybt komplicerede at forstå. For at undgå dette, har jeg lavet nogle enkle tips til at opsætte en profil, der får dig godt i gang.

1. Rigtige mennesker bag skærmen
Når man træder ind på online dating scenen, kan det være svært at forholde sig til, at det er mennesker, der sidder på den anden side af skærmen. Det kan virke stift, upersonligt og skræmmende at komme ud over rampen. Derfor er første step, når du opsætter din profil at huske, at om end du skaber en profil på nettet, så er det stadig bare mennesker, du er åben for, at komme i kontakt med. Præcis, som var du i en bar med mange mennesker omkring dig, handler det om, at udtrykke hvem du er. Det er ikke et spørgsmål om, at tiltrække hele baren - men om at møde en person, der er rigtig for dig. Og præcis ligesom det kan virke skræmmende for dig, at udtrykke hvem du er, og at du er åben overfor at møde en sød person, har andre det på præcis samme måde. Hold derfor i mente hele vejen igennem, at din profil skal udtrykke dig som den person du i virkeligheden er.

2. Hvem henvender jeg mig til
Det næste skridt handler så om, at være sig bevidst om, hvem det er, man henvender sig til. Hvad er det for en person, du godt kunne tænke dig at møde? Med en god idé omkring, hvilken person du er interesseret i at møde, er det nemlig lettere at forestille sig, hvilken person de ville være tiltrukket af, og dermed også hvilke informationer, de har brug for. Hvis man laver en beskrivelse af sig selv, der er perfekt og lidt som en fantasi, vil man netop få henvendelser fra folk, der ønsker sig en fantasi. Ligeledes er det tilfældet, at man, hvis man skriver, hvem man i virkeligheden er, og hvordan man helst bruger sin tid, vil få opmærksomhed fra ligesindede mennesker.

3. Skil dig ud ved at være ærlig og sårbar
Mit tredje tip handler om selvtillid og ens bedrifter. Selvtillid og opnåede mål er fantastiske ting, og man skal helt sikkert have lov til, at udtrykke hvor succesfuld man er. Bare ikke som en ‘indkøbsliste’ på ens dating profil. I en verden hvor vi konstant udtrykker, hvor fantastiske vi er, og hvor mange fede ting vi hele tiden laver, kan man virkelig skille sig ud ved at være ægte og ærlig på sin dating profil. Dette er ikke det samme som at sige, man skal gøre sig selv mindre eller fremstå som mere ulykkelig end man er. I stedet handler det om, at skrive hvad man længes efter på en måde, hvor man ejer det, at der er noget, man godt kunne tænke sig. Dette kan eksempelvis være “jeg elsker mit job og min travle hverdag, men nyder hvordan jeg i weekenden kan tage god tid til eksempelvis at lave morgenmad. Det savner jeg at dele med en anden”.

4. Show, don’t tell
I forlængelse af tippet ovenfor vil jeg også opfordre dig til at udtrykke dig på en måde, så du viser hvem du er, frem for at du skriver det med ord. I stedet for at skrive du er sjov, kærlig, udadvendt og lignende, kan du vise det ud fra beskrivelser af oplevelser eller kommentarer. Du kan for eksempel lave en joke eller en sjov kommentar, så du ikke behøver skrive, at du er sjov. For at vise at du er kærlig, kunne du eventuelt skrive, at det bedste du ved, er, at tilbringe tid sammen med din søster, som også er din bedste ven, og som du ville gøre alt for. Det giver altid en bedre forståelse af dig som person, at få et indblik i din verden, fremfor at læse en liste over tillægsord.

5. Vær kort og præcis
Selvom der er mange ting, du gerne vil udtrykke omkring dig selv og hvem du er, skal du huske på, at din profil blot er en introduktion til dig. Det kan være fristende at skrive hele sin livshistorie eller de ting man ikke leder efter, men tænk i stedet på, hvad der fanger din egen interesse, når du møder et nyt menneske; det er deres energi, deres udtryk, deres tankegang, deres interesser. Præcis som hvis du mødte en person for første gang i virkeligheden, handler dét at skabe en god profil om, at lave en side, der viser dig frem, på samme måde, som hvis nogen mødte dig for første gang i virkeligheden.

6. Hvad leder du efter
En anden fristelse, når det kommer til online dating er, at man bare gerne vil ‘vælges’, hvorfor man laver en ret generel profil, der handler om at tiltrække så mange personer som muligt. Her vil jeg minde om, at man, hvis man laver for generel en profil, potentielt kommer til at spilde tid på henvendelser fra mennesker, man ikke passer sammen med. Vær derfor i stedet ærlig omkring og udtryk gerne, hvilken type person, du leder efter. Det vil spare både dig og andre menneskers tid. Det er naturligvis vigtigt, at man er realistisk i sine forventninger, og stadig er åben, således at man ikke laver en lang liste over krav og kriterier, men det er en god idé at skrive lidt omkring hvilket forhold, man godt kunne tænke sig.

7. Gør det let for nogen at skrive til dig
Det kan være svært at skrive til en person, man aldrig har mødt, så et virkelig godt råd, er, at skrive noget i din profil, der er let at kommentere på. Det kan være et udsagn såsom: “Jeg er altid på udkig efter den bedste vinbar i byen”. Dette giver folk mulighed for at dele et tip med dig, og derigennem starte en samtale. På samme tid giver du dem også et hint om, hvad du godt kan li’, og dermed hvad nogen skal arrangere for at sætte en god date op med dig.

8. Udtryk at du er et menneske
Min næste opfordring er, at skrive hvad du godt kan li’ at bruge din tid på og udtryk gerne følelser. Dette kan eksempelvis være; Jeg føler mig altid levende på et dansegulv, eller jeg er ikke særlig pjattet med skræk film, da de altid ender med at skræmme mig fra vid og sans, så jeg sover dårligt i en uge. Fortæl, hvordan du elsker når dine børn giver dig knus, eller hvordan det at rejse, får dig til at føle dig fri. Følelser, er ægte og vækker empati - det får dig til at fremstå som et rigtigt menneske, og ikke blot et profilbillede med en tekst. På denne måde gør du det lettere for andre mennesker at skrive til dig - også selvom I aldrig har mødt hinanden.

9. Profil billeder
Jeg kommer til at skrive en hel artikel omkring råd til profilbilleder, men indtil videre vil jeg opfordre dig til kun at have 5 maks 10 billeder på din profil. Mere behøves ikke, og ligesom du er på udkig efter den rette, så er alle de andre til denne online fest det også. For det første er der kun brug for 5-10 billeder, for at vise hvem du er. For det andet, vil det lette både din process og andres, hvis man kun skal se dette antal billeder igennem.
Når du skal udvælge disse billeder, så gå efter et godt billede af dit ansigt - sådan som du ser ud i virkeligheden på en god dag - samt billeder der afspejler din personlighed, og de ting du godt kan li’ at lave. Dette kan være et billede af dig og din hund, dig ude i naturen, dig på en cykel, dig med dine børn osv. Billeder af dig og din eks eller en person af det modsatte køn, der kunne ligne en eks, ville jeg holde mig fra. Endeligt vil jeg sige, at det ofte er en god idé at få en ven til at hjælpe med at udvælge billeder, idet vi så ofte ser os selv i spejlet, og ved hvordan vi ser ud, hvilket ofte bevirker, at vi ser billeder af os selv med andre øjne end omverdenen.

10. Mind-set; Vær positiv
Mit endelige tip her er, at huske på, at din dating profil er din ven. Det kan være svært eller skræmmende at skulle skrive omkring sig selv, men husk at dette simpelthen blot er en mulighed for dig til at møde nye mennesker. Undgå at blæse din profil op til et eller andet storslået, for det er ikke liv eller død, og der er intet pres. Du behøver ikke være en person du ikke er, for hvis man udgiver sig for at være noget man ikke er, ender man med at møde en person, der ikke er rigtig for én i sidste ende. Husk på, at uanset hvad du har oplevet i dit liv, hvordan du ser ud, hvor pinligt dit grin er, eller hvor meget du har fået at vide at du er ‘forkert’ i dit liv - så er der nogen der vil elske dig for netop disse ting. Din profil, er en portal, der kan hjælpe dig til at møde netop denne person. Det handler ikke om at skabe sig en skare af beundrere; det handler om at møde den rette - hvorfor din profil skal være dig.

Rigtig meget held og lykke.

Mange kærlige hilsner,
MaiMai Copsø

Mai er Dating.dk’s dating coach og kærligheds mentor. Hver uge står hun klar med gode råd i vores brevkasse, via artikler her på hjemmesiden samt i vores nyhedsbrev. Mai har gennem de seneste mange år hjulpet hundreder af mennesker med at finde og tiltrække den rette partner via hendes online coaching sessioner. Hendes baggrund - foruden kærlighedskurser - er, certifikater indenfor NLP life coaching, holistisk sundheds coaching, personlig træning, mindfulness og yoga undervisning. Hvis du har et spørgsmål til hende - helt generelt eller til en specifik situation, du oplever - hører hun meget gerne fra dig på: mai@scandinavianearthchild.com.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand