Hemmeligheden til at få det kærlighedsliv, du ønsker dig

For mange er det ikke svært at drømme om kærligheden eller forestille sig et ideelt forhold. Du ved garanteret, hvordan det vil føles at stå op om morgenen, med en person du elsker, og du har højst sandsynligt også idéer til, hvilke ting I laver sammen. Det kan dog være svært at gå fra fantasi til realitet, og et fantastisk kærlighedsliv kommer sjældent bare dumpende ned fra himlen - om end det er det, vi sælges i de fleste Disney film og romantiske komedier. Derfor har du her nogle råd til, hvad du kan gøre for, i realiteten, at skabe det kærlighedsliv du drømmer om.Dit liv og din energi


For at tiltrække en interessant partner og have valgmuligheder, er det enormt vigtigt, at du skaber et liv, du er glad for. Kun når vi er glade, positive og tilfredse med os selv, kan vi vælge en partner, fordi vi har lyst, og ikke fordi vi er desperate eller har et behov, vi har brug for, de opfylder for os. Selv hvis du er introvert, er det dog vigtigt, at du skaber et liv, der ikke blot passer til dig selv, men som også har plads til en partner, idet du jo søger en kæreste. Gå derfor efter at skabe et liv som andre mennesker gerne vil være en del af, og øv dig i samtidigt at være en person som folk har lyst til at kende. Det handler ikke om, hvor mange penge du har, eller hvad du gør for andre mennesker. Det handler om din energi og den måde du omgås andre mennesker på. Hvor meget til stede er du, når du er sammen med andre mennesker? Hvor god er du til at lytte? Hviler du i dig selv? En god bog at læse, for blive bedre til at connecte med mennesker, er bogen ‘How to win friends and gain influence’ af Dale Carnegie. Den vil ikke blot transformere dit kærlighedsliv; men alle interaktioner i dit liv.

Lad fortiden blive i fortiden


Mange af os går ind i forhold fyldt med traumer og forventninger til vores nye partner om, at de skal ‘fixe’ os eller bevise for os, at de ikke har tænkt sig at såre os, hvis vi har oplevet dette i fortiden. Dette duer ikke. Når man begynder en ny relation, er man nødt til at starte med et rent lærred. Det er ikke op til din nye partner, at bevise at han eller hun ikke er som din eks. Det er din nye partners job at dukke op i forholdet som den bedste version af sig selv, han eller hun kan være. Hvis der er sårende ting, du har oplevet i fortiden - i din familie eller med en kæreste - så er det dit eget job at arbejde gennem dette, så du kan gå ind i denne nye relation med et åbent hjerte og fuld af tillid. Hvis du ikke gør dette, vil du altid tage problemer fra tidligere forhold med ind i et nyt forhold, og det er fjollet, for så ender man ofte det samme sted blot med en ny partner. Det er umuligt at ændre fortiden, og der er intet din eks kan stille op, for at ændre, hvad du har oplevet. Hvis du forventer, han eller hun skal kunne tage et traume væk, stiller du derfor et urimeligt krav, som aldrig vil kunne indfries. Husk derfor at det er okay at dele dine oplevelser fra tidligere, men at det er op til dig at tage ansvar for, at de ikke er i spil med din nye kæreste. Sig til, hvis noget er svært, men anerkend at du har det svært på grund af noget, du har oplevet i fortiden, snarere end på grund af noget din kæreste gør eller ikke gør.


Kærlighed er ikke en transaktion


Når vi leder efter kærligheden - særligt hvis vi har været single i lang tid - kan det være let at komme til at fokusere på, hvad der vil komplimentere vores liv og så gå ud på dating markedet og ‘shoppe det’. Vi har et behov, og så finder vi en person, der kan udfylde det. Vi fokuserer altså på, hvad vi får i denne relation, snarere end hvad vi giver. Det kan være mit udgangspunkt er: “jeg tilbringer tid med dig, fordi jeg vil have du skal blive min kæreste” eller det kan være “Jeg tilbringer tid med dig, fordi jeg gerne vil have sex” eller det kan være noget tredje, fjerde eller femte. Man får ikke værdi ved at kræve, man får værdi ved at give. Det er ikke fordi, man skal være taktisk og give for at få noget igen, det handler om at dele, fordi det føles godt. Hvilke ting vil du gerne dele? Humor, kram, en god atmosfære.. Det kan være, hvad end du vil, så længe det du giver, føles godt for dig at give, og du deler af netop denne grund snarere end med fokus på, hvad det vil give dig. Hvis et menneske føler, du kun er der for at få noget, skaber du en skidt stemning, for vedkommende vil garanteret kunne mærke din intention. Dette vil højst sandsynligt få dem til at trække sig, og selv hvis vedkommende giver dig, hvad du gerne vil have, vil det ikke føles rigtig godt for dig. Det vil i hvert fald ikke føles som ægte kærlighed eller som en person, du kunne respektere. Fokusér derfor på kærlighed som et udtryk for, hvad du gerne vil give og dele snarere end på, hvilke behov et nyt forhold vil opfylde for dig.


Bevar mystikken


Når vi bliver forelskede, er det normalt at føle sig enormt draget af sin nye flamme. Ofte kan det føles meget intenst og måske også endda ubehageligt at føle sig sårbar, hvorfor vi går efter at blive meget sammentømret ret hurtigt. Kærlighed næres af tæthed, mens passion næres af afstand, så for at bevare en god balancegang, er det godt at huske at tage tid alene i denne tid også. Dette gælder hele jeres forhold igennem; uanset om I er helt nye, eller har været sammen i længere tid. Din partner blev tiltrukket af dig, fordi du er dig. Hvis du opgiver, hvem du er som selvstændigt individ, og i stedet kun ser dig selv som en del af en enhed, vil du miste nogle af de årsager, der var, til at din kæreste faldt for dig. Noget andet er, at vi - særligt når vi er i et forhold - har behov for at føle os inspirerede. Hvis du har dit eget liv og samtidigt deler dit liv med en kæreste, kan du tage væk - gøre din ting - og så komme tilbage og være inspirerende. Ved at have dit eget liv, dine egne hobbyer, dine egne venner og veninder osv. vil din kæreste også ofte huske, at der er en risiko for, at du vil kunne forlade ham eller hende, hvis ikke han eller hun gør sig umage. Dette hjælper jer til at bevare gnisten. Det er ikke for at gøre jeres forhold til et spil, men det er faktum, og selvom du har været i et forhold i et stykke tid, er det stadig vigtigt, at du vedbliver med at være den bedste version af dig selv.

Drop usikkerheden


Det sværeste menneske i verden at være sig selv overfor, er den person, vi er blevet forelsket i - i hvert fald til en start. For, for langt de fleste, sker der helt naturligt det, at vi begynder at fokusere på at handle ud fra, hvad vi tror, der vil få vores hjertes udkårne til at kunne li’ os. Denne tendens må du bekæmpe. Det kan være rigtig sårbart at sige fra eller dele en holdning, der er anderledes, men glem ikke, at hvis dit forhold skal være bæredygtigt, så kræver det, du er ærlig omkring, hvem du er fra en start. Ellers vil I blot spilde hinandens tid. Den person du er faldet for, er interesseret i at lære dig at kende. Ingen nikke-dukke har nogensinde inspireret eller opnået en anden persons respekt, så glem ikke hvor værdifuld du er - blot fordi du er dig. Det er vigtigt at være forskellige i et forhold, så man kan lære af hinanden, og hvis personen, du godt kan lide, er den rette for dig, vil vedkommende ikke bare acceptere men også elske dig, for den du er. Der er derfor ikke nogen grund til at være usikker. Just do you. Det tager alligevel også al for meget energi at lade som om, man er en anden.

God energi


Hvordan taler du oftest, og hvilken energi har du tendens til at bringe til bordet? Nogle gange falder man ind i en dårlig vane med at være negativ og dele negativt stof med mennesker omkring én. Særligt når vi kender folk lidt bedre, og ‘ikke behøver’ gøre så stor en indsats for at de kan li’ os, kan det være let at falde ind i en vane med at snakke negativt eller klage over de ting i vores liv, der ikke er, som vi ønsker. Dette vil med tiden blive en rigtig hæmsko i et forhold, for selvom vi kender hinanden godt, er det vigtigt, at vi inspirerer hinanden, og er et positivt indspark i hinandens liv. Man må selvfølgelig gerne dele sine udfordringer, men husk at bringe positive ting med dig hjem også. Hver dag har du et valg: Du kan se efter det positive og fokusere på det, eller du kan gøre det samme med det negative. Det positive er altid bedre, og skaber ikke bare bedre livskvalitet for dig selv, men også for menneskerne omkring dig. Læg derfor mærke til din tone og hold op med at klage, hvis noget ikke er som det skal være. Skrid til handling i stedet. Dette løser ikke blot dit problem, men vil også opløfte dig og give din partner mere tillid til dig.


Kommunikation og standarderDet øjeblik, du mærker, du godt kan li’ en person er det øjeblik, dating bliver farligt. For som nævnt tidligere, sker der ofte det, at vi her begynder at genoverveje, de standarder vi har, hvis det betyder, vi kan blive ved med at ses med denne person. Måske begynder du at overbevise dig selv om, at du bliver af de rette årsager, eller det kan være, du endda retfærdiggør, hvorfor du stadig ses med denne person - på trods af, at han eller hun ikke behandler dig fantastisk. Det du i stedet bør gøre, er, at kommunikere - på en sjov, flirtende eller let måde - at en særlig adfærd ikke er okay for dig, hvis det er tilfældet. Hvis du oplever, personen ikke tager initiativ eller I udelukkende skriver sammen, men aldrig ses, så skriv eller sig med et glimt i øjet til vedkommende, at de begynder at føles som en penneven, så de forstår at det ikke er okay. På denne måde får du sagt, det ikke er okay, men uden du virker aggressiv. Der er så mange muligheder, for at du kan vise dit værd og kommunikere, hvad du gerne vil have på en sød, sjov eller let måde. Det handler om at gribe dem, snarere end at bøje af og se igennem fingre med, du ikke bliver behandlet efter dit værd.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand