Tips til at blive klar til den famøse første date

At blive klar til en date handler ikke bare om, hvad du gør dagen før en date eller på selve dagen. Det handler om, hvordan du lever dit liv generelt. Husker du at gå ud med dine venner fra tid til anden og tjekke nye ting ud? Og kommer du afsted til de koncerter du gerne vil, får du lyttet til de podcasts, du gerne vil lære af, eller får du læst de bøger, du godt kan li’? Alt dette er ting, der vil skabe mere livsglæde for dig selv, men det er også forarbejde til en god første date, da det er ting, du kan dele og snakke om. Derfor - husk på at få brugt tid på det du gerne vil i dit liv. Det vil gøre dét, at finde en kæreste så meget lettere. Og det vil gøre en første date meget mindre skræmmende. I denne artikel kan du finde nogle konkrete tips til at skabe en god oplevelse omkring en første date.

Gør dig selv mere tiltrækkende i ugen op til en dateDe ting du gør for sig selv

Det er altid vigtigt at prioritere at gøre de ting, der gør én glad i sit liv. Og dette gælder helt sikkert også i ugen op til din date. Ha’ nogle samtaleemner med dig til daten; ikke ud fra emner, du nøje har udtænkt, men ud fra ting, du naturligt finder interessante eller ved at dele interesser og holdninger, du er passioneret omkring. Læs en bog. Lyt til en podcast. Lær om et nyt emne. Vask din bil og fortæl en fascinerende historie omkring det, hvis det er det, der betyder noget for dig. Se din date som en mulighed for at dele lidt omkring, hvem du selv er, og hvad du ved noget om, mens du lærer omkring et andet menneske.

Sundhed - pas godt på dig

Det er vigtigt at du passer godt på dig selv, både fysisk og mentalt - for når du har det godt, så er det også det du udstråler. Sundhed er ikke noget man nødvendigvis behøver at tale om - medmindre at din træning er netop den ting, du er mest passioneret omkring i dit liv. Altid - men særligt i ugen op til din date - er det vigtigt, at du prioriterer at tage dig godt af din krop og dit hoved. Bevæg din krop gennem motion, du godt kan li’ og spis ting, der nærer din krop. Begge dele vil give dig en følelse af velvære, der kan spores i din udstråling. Desuden er det virkelig vigtigt, at du også passer godt på dit hoved - altid - men særligt også i ugen op til din date. Hvis vi er stressede, kan vi nemlig opleve, at det er svært at være til stede i øjeblikket med et nyt menneske og have svært ved at lytte eller koncentrere os, om det de siger. Hvis du gerne vil have en god oplevelse på en første date, er det derfor vigtigt, at du har taget dig godt af dit fysiske og mentale helbred, så du dukker op med en god energi og en dejlig udstråling på din date.

Intentioner inden din date:


Bliv ikke overvældet


Hold fokus på den lange bane. Du er på udkig efter en kæreste, men du ved endnu ikke om, det vil være vedkommende, du skal på date med, der bliver den heldige vinder i lotteriet. Tag derfor en date for det, det er; et møde med et forhåbentligt interessant menneske. Du behøver ikke vide, før du tager afsted, hvad det fører til - du skal bare ud og lære en ny person lidt bedre at kende. Det kan være, det er den rette person, det kan også være at din næste kæreste, er en person, du møder i næste måned. Derfor; lad vær’ med at sætte dig selv og denne date under pres. Du behøver ikke være perfekt, for hvis ikke denne person er rigtig for dig - sådan som du er, uperfektheder inkluderet - jamen så er der en anden person, der er. Se det evt. som om at enhver date er øvelse, til du møder den rette.

Vær autentisk

I tråd med ovenstående er det godt at huske, at det altid er vigtigt, at du dukker op på en date, som den du er - og ikke den person, du tror, din date gerne vil møde. Denne date handler nemlig ikke om, at score den anden person - hvis ikke denne person passer til dig. Det handler om, at finde ud af, om I kunne passe sammen, sådan som I er, eller ej. Man kan ikke spille komedie hele livet, så husk på at en af dine vigtigste opgaver på denne date er, at turde være sådan som du er, og sige det du mener.

Berøring

Jeg har skrevet om det før, og nu gør jeg det igen: Skab fysisk berøring tidligt og ofte på en første date. Vi snakker ikke at tage på hinanden her overhovedet. I stedet handler det om, at lægge naturlige berøringer ind som eksempelvis en hånd på ryggen af din date, når du går forbi, for at skulle på toilettet, som et kindkys når I siger hej, eller et ‘lille dask’ på overarmen, hvis I pjatter eller spiller et spil. Fysisk berøring nedbryder barriererne imellem jer, så I føler jeg tættere på hinanden, og det vil hjælpe din date til at mærke, at du er interesseret snarere end blot opfatter ham eller hende som en ven. Det vil også gøre et muligt kys i slutningen af daten meget lettere; I stedet for at gå fra 0 fysisk berøring til 100, skal I måske kun fra 65 til 100 - en meget lettere afstand at gå.Sprog og ting du kan sige på din dateJeg er vild med xx.

Del noget du oprigtigt er entusiastisk omkring og brug sprog, der viser, du er sikker på, hvad du føler. Forskning viser, at det er mere tiltrækkende, når man er klar omkring, hvad man synes er godt, og tør udtrykke det. Desuden giver disse konstateringer også mulighed for at skabe en dynamisk samtale og lave lidt ‘ping-pong’, når du er nødt til at forsvare, hvorfor du er pjattet med netop denne ting. Det kan skabe en sjov spænding, hvor man er fjollede sammen snarere end blot at sidde og udveksle informationer.

Jeg er sikker på, du ville være sjov at lave xx med.

Hvis du finder ud af, at din date er vild med kunst, kan du sige; “jeg er sikker på, du ville være sjov at tage på en udstilling med”. Du anerkender hermed en god egenskab hos ham eller hende, da vedkommende virker til at være passioneret omkring dette emne, og på samme tid planter du et lille frø omkring en mulig date i fremtiden. Sørg dog for at foreslå noget, du rent faktisk gider! Plant derfor et frø omkring noget, du tænker kunne være sjovt at udforske sammen. Det gør det også lettere for din date at foreslå noget, I kan lave sammen, hvis I skal ses igen, uden at frygte det er en ting, du ikke gider.

Sig JA til de små ting på jeres date.

Sig ja til popcorn i biografen, til dessert efter middagen, til at prøve en klatrevæg på en legeplads I passerer; bare sig ja! Det kan da godt være, du ikke ved, hvordan man lige kommer op på en klatrevæg, eller du måske ikke er vild med popcorn, men pointen er, at det altid er godt at være åben og sige ja til de små muligheder, der præsenterer sig på en date. Det skaber god energi og viser, du er åben for de muligheder, du støder på i livet.

Tak for i dag! Kunne du måske undlade at tage den skjorte/ den kjole på igen næste gang? (pause) Den giver dig en unfair fordel...

Det flirtende kompliment er aldrig en dum idé at slutte på. Det vil helt sikkert efterlade din date med et smil på læben - og muligvis lysten til aldrig at tage dette stykke tøj af igen. Komplimenter behøver ikke altid være dybt seriøse kommentarer. Ofte fungerer de allerbedst, når det er serveret med et charmerende glimt i øjet. Dels er det ofte lettere for folk at modtage et kompliment i denne form - uden at blive generte (fordi rigtig mange mennesker i virkeligheden er ret dårlige til at tage imod). Dels sætter du sig selv i et dejligt lys, der får dig til både at virke selvsikker og sjov, hvilket aldrig er dårlige egenskaber. Men igen, disse komplimenter er naturligvis kun forbeholdt mennesker, du rent faktisk er interesseret i at score.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand