Søg kompatibilitet over perfektionisme

Det er super let at fortabe sig i at kigge profil efter profil igennem for blot at afvise dem alle, eftersom ingen af personerne ser ud til at være perfekte. Eller også formår du måske at tage kontakt og rent faktisk komme på date, inden du afviser, at personen er perfekt, hvorfor du dropper vedkommende. Er du faldet i denne fælde?

Når det kommer til online dating - hvor vi til en start ikke møder personerne i fysisk form - kan vi nemlig nemt komme til at se på dating som et online shopping-katalog. Men nøglen til et godt forhold er ikke at finde en person, der er perfekt; nøglen til et godt forhold er kompatibilitet. Derfor giver det bedre mening at lede efter kærligheden med fokus på de følgende 5 emner.

Beundring


Der er mange årsager til at beundre et andet menneske. Det kan være personens elegance, personens måde at leve på, personens tilgang til at være forælder, personens måde at drive en virksomhed på, en persons optimisme og meget mere.

Beundring er noget, der ofte er vedvarende, da det tit er en del af en persons væremåde. Det fysiske udseende er faktisk en ting, mange ikke tænker på, når nogen i et langtidsforhold bliver bedt om at besvare, hvorfor han eller hun beundrer sin partner. Dette skyldes ofte at vi, når vi har lært en person at kende, ikke længere lægger mærke til, hvordan vedkommende ser ud efter et stykke tid. Når du skal finde en ny kæreste, er det derfor en god idé at se ud over udseendet og i stedet lægge mærke til, hvilke ting du beundrer ved personen på skærmen, eller som du dater. Dette er nemlig mere langtidsholdbart, og noget der derfor er mere vigtigt, i forhold til om I er et godt match eller ej.

Kemi


Tiltrækning er en meget vigtig ingrediens i et parforhold, og selvfølgelig betyder udseende en del for dette også. Men hvorvidt personen har den perfekte figur eller den smukkeste næse vil aldrig gå ind og påvirke, om I er rigtige for hinanden eller ej. Så længe I finder hinanden tiltrækkende, er der på ingen måde behov for perfektion. Særligt også fordi perfektionisme altid vil være en illusion, der kan holde os langt fra hinanden i et forsøg på at opretholde en facade snarere end at omfavne det reelle, det rodede og det virkelige.

Kemi bidrager derimod ligeledes til tiltrækning, men løber ofte dybere end fysisk tiltrækning, da det er en ting, der kan knytte os tættere sammen. Modsat perfektionisme, der kan skabe afstand, vil god kemi betyde, vi kan være mere afslappede og mere os selv i hinandens selskab. Kemi kan ikke fakes, og ligesom med beundring er dette noget, der er langtidsholdbart. Hvordan passer jeres energier sammen, hvordan har du det, når du er i ham eller hende du daters selskab? Føler du dig opløftet og boblende, er du afslappet, eller keder du dig og føler dig låst inde i en kasse? I stedet for at fokusere på at finde noget eye candy til armen eller at få en kæreste med et særligt prestigefyldt job, så fokusér hellere på, hvilken version af dig selv, du er, når du er sammen med personen, du ser. Dette er ofte et meget bedre barometer for, om du vil blive lykkelig med personen i længden.

Engagement


Jeg har snakket om vigtigheden af dette tidligere, men nu gør jeg det igen, for det er altså bare ret vigtigt! Det kan være super ligegyldigt, hvor perfekt en person er på papiret, hvor meget han eller hun tikker alle boksene af, eller hvor meget du gerne vil have dette forhold til at fungere, fordi I kunne være helt fantastiske sammen; hvis ikke han eller hun i realiteten investerer engagement i jeres relation.

Et forhold kræver to personer, der vil det, og du kan ikke bruge perfekt til noget, hvis du ikke får beskeder med spørgsmål, hvis du konstant bliver brændt af, hvis du altid falder i søvn alene, eller du oftest må gå alene til de begivenheder, hvor du gerne ville have en partner med. Læg derfor mærke til hvor meget engagement du oplever, fra vedkommende du dater, og forhold dig til hvor meget han eller hun i realiteten investerer, før du vælger at gå all in. Du fortjener et menneske, der vil dig, så giv ikke dit hjerte væk for en forestilling om det perfekte. Vent i stedet til du kan se, at realiteten er, at personen viser oprigtig omsorg og investerer i tid sammen med dig. Hvis ikke dette er tilfældet, er det bedre at bevæge sig videre imod en anden, eller simpelthen bare fortsætte med at date andre mennesker mens du ser relationen an.

Kompatibilitet


Vil vi de samme ting? Læg mærke til hvilke profiler du kontakter, og hvem du er, når du er i selskab med personen, du godt kan li’. Oplever du, at l har fælles interesser, eller oplever du, at det altid handler om at tiltrække og imponere en særlig type? Er I begge interesserede i at lave aktive ting, at rejse, at spise god mad, at motionere eller sætter I begge pris på stille weekender og gå-ture i nærmiljøet?

Når vi godt kan li’ et andet menneske - særligt hvis vi har været single i lang tid - er det enormt let at komme til at placere denne nye interessante person på en piedestal (hvorvidt vi så har mødt dem eller ej). I vores hoved bliver han eller hun perfekt, og vi vil derfor hellere lave os selv om, for at passe ind i dette perfekte menneskes liv, end vi vil være os selv og risikere at miste ham eller hende. Problemet er bare, at dette ikke er holdbart.
Oplever du derfor, at du føler, du er nødt til at lave dig selv om for at passe til dette ‘perfekte’ menneske, er det langt bedre lige at tage tid til at mærke ind i, om denne ‘perfekte’ person nu også er perfekt for netop dig. At spille skuespil er udmattende og uholdbart, så forhold dig til om det er dit hoved eller dit hjerte, der er forelsket i denne person - og om det virkelig føles godt, at være i denne relation. Det kan være virkelig svært og sårbart, men vov at være dig selv - og udtryk, hvad du godt kan li’. Måske du vil opdage, at personen elsker, at du er anderledes, og kan inspirere til nye ting. Hvis ikke, er der helt sikkert en anden person, der er bedre for dig.

Inspiration


Måske du har et specifikt billede i hovedet af din næste kærlighed? Det kan være, du har en idé om, hvilket erhverv han eller hun har, hvordan vedkommende bor, hvor gammel, hvilken hårfarve, hvad stil og meget mere, din næste kæreste opfylde. Om end det er en god idé at have en idé om, hvad det er vi søger, så er det dog også farligt at blive for striks med, hvordan vi mener, den perfekte person vil være. For hvis vi er helt specifikke, kan vi let komme til at lukke af for kærligheden, da vi udelukker mange mennesker, der ellers kunne have gjort os lykkelige.
Lad dig derfor inspirere; I stedet for at gå målrettet efter en bestemt type menneske. Udforsk nye mennesker, der er forskellige fra dig, eller fra den type du tidligere har datet. Måske du vil lære noget nyt.

Denne tilgang vil også hjælpe dig til ikke at sammenligne vedkommende med tidligere kærester eller et uopnåeligt fantasibillede i dit hoved. Lad dig betage af hvordan han eller hun griner, hvordan vedkommende interagerer med din familie og dine venner, hvilke ting personen godt kan li’ at spise, hvilken form for musik han eller hun sætter pris på og meget mere. Forhold dig åben og lad dig inspirere i stedet for at dømme personer for tidligt. Ofte er de største kærligheder, dem du ikke så komme.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand