Den autentiske mand


Det er ikke let at være en mand, når det kommer til forhold i det moderne samfund. I denne uge besvarede jeg i brevkassen en henvendelse fra en mand, der skrev, han er forvirret over, hvad man skal stille op med kvinder. På den ene side efterspørger kvinder en stærk mand, der giver dem modstand, men på samme tid er mange kvinder selv super dominerende og vil kun have tingene på deres egen måde. Kvinder er i dag meget stærke, så hvordan undgår man, at de overtager, helt når det kommer til forhold? Og hvordan kan man som mand undgå at blive en ‘tøffelhelt’, hvis man gerne vil have et fredfyldt forhold. Her er mine tanker omkring, hvad I mænd kan gøre.

Prioriteter


Bliv klar over hvad dine prioriteter i livet er, så du ved, hvad du har brug for i en partner, således at du kan finde en kæreste, der komplimenterer dine prioriteter snarere end forvirrer dig. Når du ved, hvad dine prioriteter i dit liv er, kan du også lettere sætte krav til, hvad du ønsker dig i en kvinde. Desuden gør det det lettere at navigere, hvad der er rigtigt og forkert for dig at gøre, når du begynder at skulle bruge tid sammen med en potentiel ny kæreste. Det kan være, du har en virksomhed, der kræver din opmærksomhed, det kan være, du har børn; begge dele betyder, du har et stort ansvar, der kommer før et forhold. Det er altid en virkelig skidt idé at gå på kompromis med sig selv og de ting, der er vigtige for én, og man kan let miste sig selv i den proces. Derfor er det vigtigt, at du, inden du møder en sød kvinde, er klar over, hvad du er nødt til at allokere tid og energi til for lettere at kunne vedblive med at være tro mod dig selv, mens I lærer hinanden at kende. Når du handler i tråd med dine prioriteter, vil du også altid være i et fredfyldt forhold – for det fredfyldte forhold starter hos dig selv. Selv hvis det betyder, du er nødt til at slippe en relation til en potentiel kæreste; det er altid vigtigere at forblive tro mod dig selv, end det er at være i et forhold, der ikke understøtter dine livs-prioriteter (hvor dejlig hun så end er).

Vær ærlig, men kærlig


Kvinder kan virke skræmmende. Dels er de ofte klar til at sætte tempoet en del hurtigere end mænd, og dels har kvinder ofte større følelser, der går op og ned. De fleste mænd ved, at de let kan komme til at såre en kvinde, men lad ikke dette skræmme dig. Du har ret til at tage den tid, du behøver, når du ser tingene an, og du har også ret til at finde ud af, at det ikke var det du søgte, hvis dette er tilfældet. Det kan godt være, det virkelig ikke er rart at såre en kvinde, men det tjener hverken dig eller hende, hvis du slutter en relation for tidligt i frygt for at gøre hende ked af det. Ligeledes nytter det heller ikke noget, hvis du bare går med i hendes tempo for at føje hende. Her risikerer du at ende i en situation, hvor du har givet udtryk for noget, du ikke følelsesmæssigt kan bakke op, og så er situationen først helt ulykkelig. Øv dig i stedet i blot at være ærlig; Ærlig overfor dig selv, men også ærlig overfor hende, du ser. Vær klar omkring, at du ikke er sikker, at du har brug for mere tid eller at tingene går for stærkt, hvis det er sådan du har det.

Det kan virke super mærkeligt at kommunikere sandheden til en start (eller de første 100 gange), men du vil opleve, at det føles meget bedre for dig selv – og ofte er det også langt lettere for kvinder at forholde sig til dig, hvis bare du er ærlig omkring, der hvor du er. Så ved hun, at hun kan stole på dig, og så behøver hun i øvrigt ikke gå rundt og forestille sig, hvordan du har det. Dette gør det meget lettere for hende at navigere i jeres relation. Ses du med en kvinde, der ikke er klar til at respektere, hvordan du har det, så er det helt okay at give slip på relationen. I sidste ende, skulle du jo gerne ende sammen med en kvinde, der kan rumme dig, og som giver plads til, at I er forskellige.

Gå ikke på kompromis med din sandhed


Hvis en kvinde forlanger for meget, så er det okay at sige nej. Hvis hun forlanger, du holder op med at se andre kvinder, før du er klar til det; hvis hun kræver, I definerer, om I er kærester eller ej; eller hvis hun befaler, at I tilbringer mere tid sammen, end du kan give, mens du holder fast i dine prioriteter, så vær ærlig omkring dette. Hvis du virkelig godt kan li’ hende, kan du evt. forklare hende dine prioriteter, men det er ikke et must. Det er op til en kvinde at kunne tackle at få et nej, og hvis ikke hun kan det, så er det okay at gøre hende opmærksom på, at det er hendes ansvar at kunne rumme dette.

Et forhold fungerer altid bedre, når man giver det, man føler, man er klar til – eller investerer det, man har lyst til at investere. Igen, jeg ved godt, det kan være svært at skuffe eller såre en kvinde, men det er ikke dit ansvar, at gøre hende tryg. Det er dit ansvar at være dig i jeres relation og forblive tro mod dig selv, dit ansvar og dine prioriteter. Selvfølgelig skal der gøres plads, når man får en kæreste, men det er altid en dum idé, at give mere end man har lyst til bare for at undgå at ende i en ubehagelig situation. Nogle gange må man ud i ubehagelige situationer eller have svære samtaler for at lære hinanden bedre at kende. Og ja, nogle samtaler kan godt være så svære, at man ikke ved, om man vil blive ved med at ses, når den slutter, men intet forhold er værd at miste sig selv over. Du skal altid føle, det står dig frit for at ses med dine venner eller tage til sport osv. For du har et ansvar overfor dig selv til at sikre, at du er i et forhold, hvor du kan gøre de ting, der gør dig til dig. Hvis en kvinde ikke giver plads til, at du kan opfylde dine forpligtelser, må du enten finde en anden, der vil – eller kommunikere på en måde, hvor hun kan forstå, at dette ikke står til forhandling. Du behøver ikke være hård i din måde at kommunikere på, du kan bare sige tingene, som de er – og evt. på en kærlig måde, hvis det føles bedre for dig. Hjælp hende til at forstå, at det ikke handler om dine følelser for hende, men om dig, og den du er.

Vær den mand, du gerne vil være


Hvis du har mænd som James Bond som forbillede og ønsker at være en mand, der har flere forskellige kvinder og ikke binder sig for livet, så ej det faktum. Der er ikke noget så stærkt, som et menneske, der ejer sig selv – men det virker modsat også ret svagt, hvis man har behov for at lyve for (sig selv eller) omverdenen, omkring hvem man er. Det er fair nok, hvis ikke du ønsker dig et monogamt forhold – men det er fjollet at spilde nogens tid ved at være uærlig. Hvis du modsat leder efter en kæreste, så lev efter dette princip. Du skylder ikke en kvinde at være noget, du ikke er, eller gøre noget du ikke har lyst til. Du behøver ikke være ‘super sød’ for at please, du behøver ikke lege smartass, du behøver ikke tage med til familiemiddage, du behøver ikke investere tid og energi i en relation – hvis ikke du har lyst.

Din hovedopgave i livet er at finde ud af, hvem du er, og hvilken person du gerne vil være. Og så dukke op i relationer i den autentiske version, der stemmer overens med dette. Måske du har fået at vide hele livet, at du skulle være på en bestemt måde; læg det fra dig. Find ud af, hvem du gerne vil være. Det står dig frit for – intet andet menneske i verden bør diktere, hvem du er. Jo mere du kan være dig selv, desto mere respekt vil du få. Vi mennesker er ikke skabt sådan, at alle kan li’ os, eller til at vi passer sammen med alt og alle. Acceptér at ikke alle i livet vil kunne li’ dig og sæt dig selv fri til at være den mand, du er skabt til at være. Når du møder den kvinde, der er rigtig for dig, vil du garanteret mærke, hvordan dine prioriteter naturligt tilpasser sig – for det er umuligt at elske og respektere et andet menneske uden at have lyst til at behandle dem godt. Nøglen til ikke at blive en tøffelhelt, er at være sikker på hvem du er, således at du ikke kun i relationen til kvinden, du godt kan li’, handler ud fra, hvad der værdimæssigt er rigtigt for dig; men at du gør det i alle sammenhænge af dit liv.

Sårbarhed og kommunikation


Jeg kan godt forstå, det kan være svært at finde ud af at være sårbar / vise tegn på, at man er usikker og så forbinde det med at være en mand, hvis man hele sit liv har lært noget andet. Men ikke desto mindre, så er dét, at man kan eje sine følelser snarere end at skjule dem, i virkeligheden det der kendetegner en mand. Rigtige mænd er ikke bange for deres følelser – for de er ikke bange for, hvordan andre opfatter dem. De ved med sig selv, hvem de er. Det er derfor ikke svært at indrømme, hvis man har begået en fejl, for man kan 100 procent eje det faktum, velvidende at det ikke påvirker ens selvværd. Det samme er tilfældet, hvis der er noget, man ikke ved, for hvis man ikke tvivler på sig selv, så kan man se uvidenhed som en mulighed for at lære noget nyt snarere end tage det som et nederlag. Det er ikke muligt at nedgøre en rigtig mand, for det tillader han ikke. I stedet fjerner han sig fra personer eller miljøer, der ikke er givende for ham, trækker sig ind i sin ‘man cave og processer’, og gør så det, han har brug for at tackle situationen i tråd med hans værdier.

Nuvel, så har jeg aldrig været inde i et mande-omklædningsrum, og jeg er sikker på, der er en helt anden tone mellem mænd, end der er mellem kvinder. Ud fra kurser jeg har taget, har jeg lært om, hvordan der helt sikkert er et andet kodeks blandt mænd; og min pointe her er heller ikke, at du behøver græde eller åbne op og begynde snakke følelser, som kvinder gør det. Min pointe her er bare, at når man som mand ejer sine følelser og tør være ærlig omkring dem, sætter man sig selv fri og bliver på en måde usårlig, da man aldrig behøver spille skuespil. Det skaber respekt fra både mænd og kvinder, da andre vil opleve, at du altid er tro mod dig selv, hvorfor man ved, man kan stole på dig, ligesom de aldrig er i tvivl om, at du altid vil gå fra en situation, hvis ikke det tjener dig. Dette betyder, de også er nødt til at behandle dig med respekt og påskønnelse.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand