Påmindelse om påskønnelse af dit singleliv


Single. Dating. Kærester. Gift. Der er mange former for status i det samfund, vi lever i. Men det er som om, den der status omkring tosomhed ret ofte bliver ophævet til at være bedre end de andre. Det kan være fristende at fokusere på en ting, som vi ikke har i vores liv, og tro at denne ene ting er løsningen - det vi mangler - for at vi kan føle os ’fuldendt’, ’lykkelig’, ’tilfreds’, ’mindre ensom’ … (indsæt dit eget ord). Og måske kan det virke lettere eller mere beskyttet at ankomme som par i visse sociale situationer. Jeg kender dog mange mennesker, der er i et forhold og som alligevel formår at være ganske ulykkelige og ’ufuldendte’ – ja endda ensomme. Om end et forhold kan være en dejlig ting i dit liv, så er det altså ikke nødvendigvis en billet til fryd og lykke. Dit singleliv kan være præcis lige så skøn en periode i dit liv, som det at være i et forhold kan. Derfor får du i denne artikel nogle råd til, hvordan du sætter bedre pris på dit singleliv.

Hold op med at fremtvinge det


Mange singler lever et liv med tankegangen: “jeg må finde en person, som jeg kan dele mit liv sammen med, hurtigst muligt”. Men hvem siger at det skal være sådan? Måske du mærker et pres fra dine omgivelser, der bare gerne vil have, at du er i et forhold, så de ikke behøver at bekymre sig om dig? Eller måske du mærker et pres fra dig selv, fordi du forestiller dig, at dit liv ville være lettere, hvis du delte det med en anden person? Kunne du mon være lykkelig i din hverdag, hvis du slap dette fokus lidt, og i stedet fokuserede på dig?

Hvad nu hvis du tog lidt afstand fra dine omgivelsers og dit eget pres omkring at finde et forhold, og i stedet fokuserede på al den frihed og fritid, du har? Hvad hvis du sagde til din omgangskreds, at du plejer dig selv i øjeblikket og så gjorde lige præcis det? Måske det ville føles som en lettelse? Måske dette faktisk ville give dig et indblik i alle de ting, singlelivet giver dig; i stedet for at fokusere på alle de ting du ikke har, idet du ikke har en partner i øjeblikket? Du behøver jo faktisk ikke at stresse. Du kan tage tingene i dit eget tempo og kun sige ja til noget, når det føles naturligt. Ville dette ikke eventuelt kunne give dig en følelse af lettelse og af at være i kontrol over dit eget liv, således at du oplever mindre stress og færre bekymringer til en start?

Stil dig selv disse spørgsmål: Tager du rent faktisk dit singleliv for givet i øjeblikket? Hvad tillader denne tid dig at gøre, som du ikke har mulighed for, når du er i et forhold?

Lyt til din mavefornemmelse


Måske har du allerede taget noget tid for dig selv og er klar til at gå efter at finde en kæreste. Så handler det om at gøre det på en måde, hvor du har dig selv med, og ikke lader din jagt efter at finde en kæreste styre dit liv. Din tid er dyrebar, og om end jeg altid opfordrer til, at være åben overfor at møde nye mennesker, så er der også en grænse. Spild ikke din tid på at date mennesker, du ikke har den rette følelse omkring. Husk dog, at der er mange rigtige følelser; måske du er nysgerrig på en person, det kan være, du er dybt tiltrukket af én, måske du oplever, at det føles som ‘hjem’, eller at det virkelig bare er behageligt at være i en specifik persons selskab. Eller måske du møder et menneske, der er interessant, og hvis måde at leve på du respekterer eller inspireres af. Disse følelser og lignende er alle værd at forfølge.

Omvendt er det ikke værd at bruge tid på en person, som du ikke rigtigt er pjattet med og blot oplever som tidsfordriv, eller hvis du investerer tid og følelser i en person, du higer efter, men som ikke er god ved dig eller prioriterer dig. Dette er spild af din tid. Ikke nok med det – faktisk vil dette ofte blot have en deprimerende effekt, da vi bruger vores energi på en person, der kan give os følelsen af, at kærligheden er umulig. Dette gør os pessimistiske og sortseende og trækker vores energi ned, i modsætning til når vi tilbringer tid med os selv eller andre mennesker og laver ting, der beriger os.

Din mavefornemmelse vil altid fortælle dig om noget føles rigtigt, eller om det er noget, dit hoved forsøger at fremtvinge. LYT! Den tager aldrig fejl. Den samme fornemmelse vil også fortælle dig, om du får det fra relationen, som du ønsker dig, eller om det er nødvendigt at have en ‘status-samtale’, for at afklare om I er på vej i den samme retning. Når du lytter til din mavefornemmelse og træffer beslutninger i overensstemmelse hermed, vil du altid forblive på det spor, der er rigtigt for dig. Den vil hjælpe dig til at komme ud af en forkert relation og ligeledes ind i den rette hurtigere.

Vær åben når det kommer til at møde nye mennesker, men kræsen omkring hvem du investerer i


Når vi jagter kærligheden og stiller skarpt på at finde en kæreste via online dating, kan det let komme til at virke som et online katalog, da det er nemt at få skrevet til en hær af singler på meget kort tid. Når vi gør dette, bliver det også meget let at kassere mennesker. Ét møde og så frasorteres han eller hun på grund af de forkerte sko, en dårlig bog, et overfladisk look, en dum kommentar. Det er vigtigt at have standarder, men kunne du måske være lige hurtig nok til at afvise en person? Det er så super let at blive fordømmende overfor de mennesker, vi møder – og belejligt nok giver dette os også en undskyldning for ikke selv at åbne op og blive sårbare. Men på denne måde møder vi jo bare aldrig en sød kæreste. Grundet ‘kærligheds-tørke’ skaber vi altså et urealistisk fantasibillede af ham eller hende, der har fanget vores interesse, allerede inden vi har lært vedkommende at kende.

Det smarte at gøre er i stedet at vende det rundt; Vær åben når du møder nye mennesker, men vær mere selektiv når det kommer til, hvem du investerer i følelsesmæssigt. På denne måde lærer du din hjerne at undersøge og udforske relationer, inden du lægger alle mulige følelser i dem, således at du kun giver meget af dig selv i de tilfælde, hvor der er grobund for et potentielt godt forhold.

Gå på eventyr


Når du har identificeret en spændende mulighed, så tillad dig selv at have et kærlighedseventyr og se hvor det ender. NYD DET og undlad at dræbe eventyret med alle mulige opstillede krav eller forpligtelser til fremtiden. Måske det er et kort eventyr, måske det er et langt et. Du ved det ikke, før du lever det ud. Tillad nutiden at tage fokus og giv dig selv lov til at nyde tiden som I lever i. Det kan være yderst tillokkende at søge sikkerhed i fremtiden gennem forpligtelser, når vi åbner vores liv og hjerter op, men der er jo altså desværre ikke nogen garantier i kærligheden. Selv hvis der er samtaler omkring forpligtelser og planer i fremtiden, så ved I ikke, om de bliver en realitet, før I når dertil. Lad i stedet dit kærlighedseventyr folde sig ud lidt efter lidt og ta’ det som det kommer.

Ting tager tid så nyd de gode stunder og prøv så vidt muligt at undgå at springe ind i fremtiden. En af de smukke ting ved at være single er, at vi får lov til at dele særlige oplevelser med mennesker, vi ikke kender så godt. Dette udvider vores horisont og skaber fornyelse, der kan være med til at inspirere og åbne nye døre i den måde, vi vælger at leve vores liv på. Du behøver i øvrigt ikke kun gå på eventyr med andre mennesker – måske du gør det alene; Tager på ferie alene, køber en ny bog, tager dig selv ud på en oplevelse, du altid har drømt om. Lev dit liv og grib alle de muligheder der er – der er ingen grund til at vente på nogen eller noget.

Vær omstillingsparat


En af de farer, der er ved at være single, er, at vi risikerer at blive stædige. Når vi har levet alene i et godt stykke tid, er det let at blive fokuserede på kun at gøre tingene på en bestemt måde; nemlig vores vanlige rutiner. Måske du er så glad for din måde at gøre tingene på, at du endda er begyndt at fortælle sig selv, at du aldrig vil kunne lukke en person ind i dit liv, medmindre de gør tingene som dig. Men hvor er udviklingen og inspirationen lige i det?

Vi bliver glade, når vi udvikler os og lærer nye ting – glæden kommer bare ofte først, når vi har udviklet os og oplevet fordelen ved det nye tiltag. Husk derfor; selvom du er glad for, hvordan tingene er nu, så kunne det jo være, du kunne lære at gøre noget anderledes på en måde, der rent faktisk ville berige dig. Vær åben overfor forandring i stedet for at stille dig på tværs. Hvis ikke du kan li’ udviklingen, kan du jo altid gå tilbage til dine gamle vaner bagefter.

Hvis du er lidt træt af tilværelsen, er det desuden en god idé at overveje; “Hvordan prioriterer jeg lige i øjeblikket, hvordan tænker jeg, og hvordan bruger jeg min tid?” Er der noget, der holder dig tilbage fra at være mere lykkelig? Det kan være, du tror på nogle gamle begrænsende overbevisninger, der fortæller dig, at du absolut skal arbejde så og så meget, eller måske du tror på tanker, der siger, det er ulykkeligt at være alene. Udskift dine begrænsende overbevisninger der siger, at du aldrig vil møde den rette, eller at livet vil være bedre i et forhold. Opgrader din hverdags-opsætning, hvis nye vaner og rutiner kan give bedre energi og undgå at klamre dig til noget, du ikke har brug for – hvad end det er ting, vaner, mennesker eller overbevisninger. Vær i stedet åben og gør brug af det faktum at du kan designe dit liv, præcis som du ønsker dig.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand