Husk venskaber – få mere kærlighed i dit liv


Der er mange indirekte faktorer, der bidrager til et succesfuldt kærlighedsliv. Sundhed. Passion. Formål. Glæde. Og mange flere ting. Men en ting, der aldrig fejler, er venskaber. Venskaber er det, der gør, at du kommer ud, når du er single. Dine venner er de mennesker, du får lov til at hygge om og tage dig af – og de er de mennesker, der gør det samme for dig. Hvis du er i et forhold, så er venskaber lige så essentielle, idet venskaber kan ses som den anden motor, der gør, at et fly kan flyve. Er noget galt i dit forhold, kan du nemlig altid søge råd, vejledning eller trøst hos dine venner. Det er så let at glemme vores venskaber, når vi begynder et nyt forhold, men det er fjollet, for uden venner har vi ikke noget sikkerhedsnet. Vi har desuden behov for input og inspiration fra mere end blot ét menneske. Venner får dig til at huske, hvem du er, og hvor værdifuld du er (uafhængigt af dit forhold). Så her er lidt opfordringer til, hvordan du kan prioritere dine venskaber og bringe meget mere kærlighed ind i dit liv.

Det du giver, kommer altid tilbage igen.


Ring til en person du ikke har snakket med i et stykke tid eller invitér en ven ud på en kaffedate - giv noget af din tid og energi til et menneske, der ikke er din kæreste. Det er sjældent, vi er sammen med et menneske, der ikke blot venter på sin egen tur til at snakke. Hvis du derfor beslutter at tage fat i en ven med henblik på ham eller hende, skaber du Ikke bare plads til vedkommende, men du mærker også din egen værdi ved blot at være til stede for denne anden person. Når du connecter med en ven og lytter af interesse, vil du opleve en helt anden dynamik, der skaber mere kærlighed.

Motion


Motion skaber velvære i kroppen, men det kan også skabe forbindelse til andre mennesker. Ta’ derfor til en motionstime, hvor du kan interagere med andre mennesker gennem fysisk aktivitet. Det er så let at blive isoleret eller være så fokuseret på at få sin egen lille hverdag til at køre, at vi glemmer, vi er mennesker – ligesom alle de andre dødelige rundt om os. Det er virkelig simpelt, men når vi bevæger os og griner med andre mennesker, er det let at føle sig set. Det kan ændre hele din dag.

Betænksomhed


Der skal så lidt til, men hvor ofte får du lige fortalt menneskene i dit liv, at du er taknemmelig for dem, eller at du er der, hvis de har brug for noget? Skriv en besked og få det gjort. Når vi selv er ovenpå, er det let at give noget af vores energi – denne energi vil altid komme tilbage, når vi har brug for det.

Bland venskaber


Vi danskere er virkelig gode til at holde venskaber eller vennegrupper adskilte. Men når vi blander tingene, skaber vi mere værdi. Ja, det kunne kaldes networking, men mest af alt skaber du hygge omkring de mennesker, du holder af. Prøv fx at arrangere en middag for dine nære, selv når der ikke er fødselsdag eller andet. Du vil blive overrasket over, hvor meget påskønnelse og hygge det skaber omkring dig, når du forener menneskene omkring dig.

Udvid din cirkel


Opsøg nye fællesskaber. Det er let at køre fast i den samme dagligdag, de samme venskaber, den samme form for samtaler og igen og igen høre den samme holdning fortalt på forskellige måder. Dette sikrer ofte, at vi bekræftes i den måde vi anskuer livet på, men det sikrer også, at vi ikke udvikler os. Når vi møder mennesker, der er anderledes end os (en anden alder, en anden samfundsgruppe, en anden type mm.) så udvider vi vores horisont, idet vi hører forskellige menneskers livshistorier og oplevelser. Dette skaber større forståelse og medfører ofte en større følelse af barmhjertighed.

Hvis ikke du ved, hvor du skal starte, så har du her et par forslag: Ta’ på en yogaferie eller anden motionsferie, ta’ på et retreat eller kursus med fokus på noget, der altid har interesseret dig, det kunne fx være madlavning, kunst, kulturrejser, bådmesser eller noget helt andet. Giv noget tilbage til andre der ikke har så meget, som du har og meld dig til et projekt ved et suppekøkken eller lignende. Meld dig som frivillig i en organisation, der kunne bruge dine evner, og giv noget af dig selv. Bliv ‘praktikant’ i en virksomhed, hvor du kan lære noget, samtidigt med at du hjælper til (der er i øvrigt ikke nogen aldersgrænse for hvor gamle praktikanter kan være – just saying…). Ved at give mere kærlighed skaber vi mere kærlighed.

Et ord om forandring


For at ændre dit liv må du skabe forandring og træde ud på veje, hvor du endnu ikke har gået. Det kræver, du udvider din komfortzone. Det er let at lade sig afskrække af ting, vi endnu ikke har prøvet, men en måde der måske kan føles mere tryg, er ved at give noget af dig selv. Overvej hvad du har at give, og hvem du kan hjælpe. Og hvis ikke du kan se, hvor du kan bibringe værdi, så har du første opgave lige der; Ta’ fat i dine venner, og spørg dem, hvilket lys de ser i dig. Du må gerne spørge om hjælp, og du må gerne anerkende dit værd (selv i Danmark, hvor vi har janteloven... ). Det første skridt til udvikling, er at turde at gøre noget anderledes. Hvad enten det så starter med, at du beder om hjælp, eller du allerede er klar til at give noget af dig selv.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand