Julegaver der betyder noget


For et par uger siden var det Black Friday, og måske du allerede fik ordnet alle dine gaveindkøb denne dag? Hvis ikke, så er du heldig. For måske der er bedre ting at give dine kære end den nyeste smartphone, cashmere bluse eller velduftende parfume. Selvfølgelig er det dejligt, at få nye ting, vi ønsker os, men når det kommer til julen, som bekendt er hjerternes fest, er det så i virkeligheden flere ting, der vil varme vores hjerter mest? Det tror jeg faktisk ikke, det er. I stedet sætter jeg mine penge på, at det garanteret kan skabe mere værdi for både os selv og andre, hvis vi fokuserer på at skabe mere nærvær, give mere kærlighed og vise større betænksomhed, når vi giver gaver. Hvis dette lyder interessant, kan du her finde lidt inspiration til gaver, der har dette formål. Og skulle du have købt dine gaver allerede, så er det heldigvis ikke enten eller; kærlige, betænksomme, nærværs-gaver kan nemlig nemt være en lille mer’ gave.

Gave mindset – at skabe værdi


Når de fleste giver gaver, tænker vi på at give noget, der gør modtageren glad. Til dette er det naturligvis et ret sikkert valg at vælge noget, der står på modtagerens ønskeseddel, men dette er ikke nødvendigvis det samme som at give en gave med kærlighed. Mange af os giver gaver baseret på, hvad der er sikkert, let eller godt for os selv at give – men hvad nu hvis vi flyttede fokus til, hvordan vi bedst opfylder modtagerens ‘tomme beholdere’? Det kræver, at vi tænker lidt ud af boksen og stiller os selv i vedkommendes sted, så vi kan give noget, der er betænksomt og af særlig værdi for denne person. Hvad kan du give, som modtageren ikke bare kan gå ud og købe til sig selv?

Et godt sted at starte er ved at stille sig selv spørgsmålet; Hvad har personen brug for mere af; tid, forkælelse, samvær, inspiration? Herefter kan vi så begynde at spekulere på, hvad vi kan give eller gøre, for at skabe dette for modtageren. Lur mig om ikke denne øgede betænksomhed næsten alene ville betyde mere for modtageren, end når vi blot udvælger en ting fra hans eller hendes ønskeseddel. En skøn bivirkning, når vi giver og skaber værdi, er desuden, at vi ofte skaber lige så meget glæde og kærlighed for os selv, som for modtageren.

Spørgsmål til at tænke ud af boksen


Hvis ikke du er så kreativ, så overvej følgende:

1. Hvilken situation står personen i? Er han eller hun lige blevet skilt, så vedkommende har brug for en babysitter indimellem, hjælp med at kortlægge nye rutiner, mere samvær o.lign.?
- Måske du kunne give et gavekort til din tid?

2. Hvad ved du, som modtageren ikke ved, men som ville være værdifuldt for ham eller hende at vide mere om?
- Er der en bog eller et kursus, du kan give?

3. Hvad har du oplevet, som du tænker, ville være virkelig godt eller dejligt for personen at opleve?
- Er der et show, en tur, en eftermiddag med noget underholdning, du kunne give til eller opleve sammen med modtageren?

4. Hvad har du, som personen har mindre af, og som du fint vil kunne give lidt af?
- Er der en ting, personen har brug for lige nu og her, eller har modtageren mere gavn af at få en gave, der betyder regelmæssige middagsinvitationer evt.?

Eksempler – Sociale gaver


I et samfund hvor mange af os stresser rundt og lever lidt i vores egen verden, kan din tid være noget af det smukkeste, du kan give. Det er let at lade stå til, og pludselig er der gået 6 måneder, hvor vi ikke har set nogle af vores kære. Lav om på dette med et gavekort til din tid. Dels skaber dette værdi for modtageren, og dels vil du garanteret opleve, hvor godt det føles at være hjælpsom i din dagligdag. Måske det endda kan opfylde noget af dit eget behov for nærhed og på den måde, gøre dig mere afslappet i din jagt efter kærligheden.

Eksempler på denne slags gavekort kunne være:

- Hjemmelavede middage en søndag i måneden eller hvor ofte, der passer dig.
- 4 café besøg uden børn med fastlagte datoer.
- Fastlagte familieudflugter til forskellige steder baseret på, hvad du kan give – enten lokalt eller rundt omkring i Danmark.
- Børnepasning en hverdagsaften hver eller hver anden uge.
- Ugentligt eftermiddags-besøg hos eller gåture med et familiemedlem, du ikke får set nok.

Eksempler – Giv tilbage


Det kan være svært at finde på, hvad man skal give til personer, der har alt. Men om end personen har alt rent materialistisk set, så kan det jo godt være, der er områder af hans eller hendes liv, hvor der er plads til mere glæde og udvikling. Du kan naturligvis se, om noget af det ovenstående ville skabe værdi. Men hvis ikke, kan du overveje følgende: Hvordan kan jeg udfordre personen, og give personen en oplevelse, der rykker ham eller hende på et personligt plan? Denne form for gaver udfordrer vores kreativitet og horisont, hvilket måske kan hjælpe os til at blive bedre til at finde på, hvad man kan lave på en date. Desuden kunne du jo også gøre dig selv til en del af disse gaver og på den måde samtidigt udfordre dig selv.

Eksempler på disse gaver:

- Forær modtageren et 10-turs klippekort til vinterbadning (efterfulgt af morgenmad)
- Giv vedkommende et abonnement til et særligt magasin med information omkring et emne, som vil være nyt og inspirerende for ham eller hende.
- Donér pengene, du ville have brugt på en fysisk gave, til et velgørende formål, og giv modtageren et valg mellem tre forskellige velgørenhedsorganisationer. Vælg gerne mindre eller lokale organisationer, så personen kan se, hvor stor en forskel pengene gør.
- Skab en begivenhed omkring at være frivillige sammen til en landsindsamling for en god sag eller i et lokalt suppekøkken.

Eksempler – Gaver til børnene


I disse dage er der mange børn, der får overvældende mange gaver – særligt elektroniske ting. Noget du kan give, som er lidt anderledes, er gaver, der fokuserer på at give dem en oplevelse udenfor deres skærm. Denne form for gaver skaber ofte nærvær og engagement for både børn og dig selv, men på samme tid får du også selv lov til at blive lidt fjollet og bjørneagtig igen. Dette er jo bare er en ret magisk og befriende tilstand – og den kommer os i øvrigt også ofte til gode i vores dating-liv, eftersom denne energi kan være både inspirerende og tiltrækkende.

Eksempler på disse gaver kunne være:
- En kappe, som I sammen skal dekorere til at blive en tryllekappe. Måske I også bruger en dag på at finde en pind i skoven, der kan fungere som tryllestav, hvorefter I udsmykker både kappe og pind med maling, glimmer og lignende og efterfølgende ser Harry Potter.

- En skattejagt hvor du i gave giver et skattekort. Du kan så arrangere en hel dag, hvor I sammen skal rundt i huset eller i haven til forskellige stationer i jagten på skatten.

- Musik. Det kan være, barnet er gammelt nok til at komme til koncert, og du giver ham eller hende billetter til en fælles musikoplevelse. For at skabe mere nærvær kunne du evt. arrangere et par ‘danse-eftermiddage’, hvor I sammen skal danse til og øve sangene forinden koncerten.

- En dag i køkkenet. Giv barnet en gave, hvor du lader ham eller hende vælge hvilket land, I skal lave mad fra, og så kan du skabe et tema omkring det. Giv evt. gaven som et gavekort med tre valgmuligheder, og husk at slutte af med at lave dessert! Dette vil naturligvis også gavne dig, når du skal lave mad til din kommende store kærlighed.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand