Blokeringer for kærlighed


Når vi er klar til, at nye ting skal ske i vores liv, er det ikke kun vigtigt at vide, hvad vi godt kunne tænke os, og begynde at arbejde for at skabe det for os selv. For at udvikling kan finde sted, er det næsten altid også nødvendigt at blive opmærksom på, hvilke ting der blokerer os fra at opnå det, vi gerne vil. Kun ved at blive bevidst omkring de mentale forestillinger vi har, kan vi ændre dem. I denne artikel kan du læse lidt om, hvad der for mange mennesker står i vejen for, at romantisk kærlighed kan spire. Det smukke er, at når blot vi bliver opmærksomme på vores tankegang, skifter den ofte helt automatisk, da vi pludselig kan begynde at sætte spørgsmålstegn ved vores tanke- og efterfølgende handlemønstre. Derfor skal du ikke nødvendigvis gøre andet end at læse denne artikel, for at nogle af dine blokeringer kan begynde at løfte sig.

Din tankegang kan skabe blokader


Vi kan elske fra vores hjerte eller vi kan elske fra vores hoved. Når vi elsker fra hjertet, er det typisk helt frit. Det er måden hvorpå, de fleste børn deler kærlighed. Som vi bliver ældre, lærer vi dog ofte, hvordan vi skal tænke, og mange af os kommer så til lidt efter lidt at leve fra vores hoveder snarere end fra vores hjerter.

Mentale koncepter og den måde vi dømmer ting på i hovedet, skaber ofte et slør mellem verden og vores opfattelse af virkeligheden. Det sætter vejblokeringer op i vores tankegang og holder os fastlåst til særlige handlemønstre, så nogle muligheder fremstår som ikke-eksisterende. Vi tror på vores overbevisninger, som kommer fra vores opdragelse, sociale normer og vores livserfaring hidtil; og disse skaber så vores virkelighed. Dels former vores attitude tit, de oplevelser vi har, og dels er vores hjerne designet til at finde beviser på, at vores eksisterende overbevisninger er korrekte. Har vi mistet forbindelsen til at elske fra vores hjerte, elsker vi fra vores hoved. Og er vi negative eller pessimistiske omkring kærlighed, mennesker og forhold kan vi altså, helt uden at vide det, rende rundt uden en chance for at finde kærligheden, fordi vi blokerer os selv fra muligheden.

Forskellige typer af kærlighed


Ordet kærlighed bruges om virkelig mange forskellige ting, men selvom ordet er det samme, så er der mange forskellige typer af kærlighed. Dette gøres ofte tydeligt i sprog, hvor jeg elsker dig på eksempelvis spansk bedst kan oversættes til: ‘jeg vil ha’ dig’, mens Dalai Lama betegner kærlighed som venlighed. Uden helt at vide hvad kærlighed betyder for os, kan det altså være svært at vide, præcis hvad man leder efter. Er man ude efter ‘at eje’ en person eller er man på jagt efter en følelse? Dertil kommer udfordringen i, at to mennesker ofte også har to forskellige opfattelser af, hvad kærlighed er, hvilket alt i alt kan gøre dating ret kompliceret.

Mange mennesker har en holdning til disse spørgsmål, men det er for de fleste ikke noget, vi er opmærksomme på. Under overfladen kan disse opfattelser ligge og gøre en forskel for, om vi kan hengive os til en romance eller ej. Ved at gå lidt dybere ind i hvad kærlighed er for dig, får du mulighed for at bringe ubevidste forestillinger og idéer omkring kærlighed frem i lyset. Når du ser dem, kan du så også give slip på dem. Det vil give dig mulighed for at opleve kærlighed mere frit og uden restriktioner.

Kærlighed med forventning


Et velkendt ordsprog er, at kærligheden kommer, når du mindst venter det. Det giver rigtig god mening, idet vi mange gange ikke har specifikke forestillinger omkring kærligheden, når vi ikke leder efter den. Men det kan vi jo så bare ikke bruge til noget, når vi aktivt har besluttet, at det ville være rart at få en kæreste. Der er dog noget, du kan gøre for at gøre bedre plads til, at kærligheden kan finde dig.

Med ubevidste forestillinger om kærlighed har vi, som beskrevet ovenfor, mange gange en fast forestilling om, hvordan kærlighed skal se ud, og om hvordan den skal gives. Dette betyder, at der altså er en forventning til kærlighed. Men denne forventning kan hurtigt komme til at blokere os fra at modtage kærlighed, idet vi gennem forestillinger begrænser dens udtryksform. Hvis du har svært ved at give slip på dine forventninger, så kunne du eventuelt lege rundt med at udforske kærlighed som en oplevelse snarere end en følelse. Måske det kan hjælpe at betragte kærlighed med nysgerrighed, og se den som en blomst, der folder sig ud snarere end noget, du kan holde fast i. Kan du mon undgå at dømme; ikke bare andre mennesker, men også hvordan kærlighed skal føles, for at det er ‘rigtigt’? Så kan den nemlig komme til dig i hvilken som helst form.

Opmærksomhed vs. kærlighed


Rigtig mange gange forveksler vi opmærksomhed med kærlighed. Men kærlighed findes i intentionen snarere end i den direkte opmærksomhed. Giver eller skaber en person kærlighed til eller for dig, baseret på hvad de selv får ud af det, eller hvad du får ud af det? Og hvordan gør du selv? Handler du ud fra et behov du har, eller ud fra ren kærlighed til en person? Forestillinger, overbevisninger og idéer om kærlighed samt umødte behov påvirker vores intentioner, og dermed den måde vi giver og modtager kærlighed på. Kan du give slip på disse, og tage nogle briller på, der ikke dømmer eller bruger kærlighed på en bestemt måde? Hvis du kan, så åbner du op for at modtage meget mere kærlighed i dit liv. Romantisk såvel som mere platonisk kærlighed.

Ego eller kærlighed uden form / at elske fra hjertet


Når det kommer til dating, kan vores ego dog nogle gange spænde ben for os i denne henseende, idet vi let kan ende ud i at spille et spil. Vores ego bekymrer sig nemlig for det meste om, hvordan vi bliver opfattet, hvad vores status er, prøver at sikre sig, at vi ikke bliver til grin og meget mere. Dette påvirker ofte, hvordan vi handler, når vi er ved at lære en ny potentiel romantisk partner at kende.

I forlængelse heraf er det vigtigt for mig at pointere, at disse artikler er ment som råd og redskaber til at tiltrække kærligheden, snarere end som en del af en strategi i et større spil. Tanken er, at de skal skabe større forståelse for, hvordan vores kommunikation forstås udenfor os selv, og at de fungerer i samspil med din personlighed, så de bliver et udtryk for den, du er. Målet er ligeledes, at artiklerne hjælper dig til reelt at sætte mere pris på dig selv, mens du på samme tid er åben overfor kærligheden, og altid behandler andre med kærlig respekt. Når alt dette er sagt, og du har læst alle mine gode råd med mere, så vil jeg bare lige minde dig om, at det er vigtigt at huske på, at kærlighed kommer uden en form. Kærlighed kan være helt ren og gives helt frit fra hjertet - hvis du tillader det.

Har du tendens til at ‘overtænke’, når det kommer til dating og det at finde en kæreste, så kan du eventuelt huske på, hvordan du elsker dit kæledyr. Her er tendensen tit, at vi elsker fra hjertet. Når det kommer til dyr, er det nemlig ofte, at vi ikke lægger bånd på os selv, ikke spiller noget spil og ej heller er mistroiske overfor den hengivenhed, vi modtager fra det lille dyr. Lige så sårbare og åbne vi er overfor vores kæledyr, lige så åbne og sårbare kan vi være, når det kommer til mennesker, hvis vi tør.

I forholdet til vores kæledyr er der slet ikke et spørgsmål om dyrets status, værdighed eller lignende. Vi dømmer ikke dyret og bliver heller ikke selv dømt. I stedet giver vi bare vores kærlighed helt frit, fordi vi elsker hinanden. Hvis dyret ikke opfører sig ordentligt, er det sjældent noget, vi tager det personligt, og når man har skældt ud og taget lidt afstand, er alt som oftest godt igen. Kærligheden forsvinder altså ikke, og der er ikke noget med at bære nag eller være bekymret for, hvordan dyret nu handler i fremtiden. Kærlighed er en energi, der er svær at beskrive, men når alt kommer til alt, handler det om det væsen, vi elsker, og det vi deler mellem hinanden. Når vi giver slip og tør elske fra hjertet, slipper vi fri af alle blokeringerne, der er skabt i vores hoveder. Det er en udvikling, der er værd at investere i, for der er intet, der vil gøre dig mere fri.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand