Kast dig ikke over fiskefileten i kærlighedens buffet


Vi skal blive bedre til at tage os tid og overveje, hvad vi har lyst til og brug for. På den måde øger vi ifølge psykoterapeut Anette Krogh vores chancer for at finde den rette partner.

Af Charlotte Thøming

Mærk efter. Det er psykoterapeut Anette Kroghs bedste råd til alle, der gerne vil finde kærligheden. Ved at turde stoppe op og bruge lidt tid på at mærke efter og spørge dig selv ”hvem er jeg?” og ”hvad har jeg brug for?”, kan der i sidste ende være kortere til at finde lige præcis den person, der er den rigtige for dig.

”Det er lige som at stå ved en fantastisk buffet og skulle vælge noget. Så får vi lige øje på fiskefileten, og så farer vi over til den og æder af den her og nu. I stedet for at gå stille og roligt rundt og se og mærke efter, hvad det i virkeligheden er, vi har lyst til. Hvad vil jeg smage på, og hvad ved jeg, jeg kan lide?” siger Anette Krogh.

Mange af os har en oplevelse af, at vi ikke har tid til det. Det er derfor, mange også ifølge Anette Krogh tyer til fiskefileten, når det gælder kærlighedens buffet. I stedet for at bruge lidt længere tid på at finde den partner, vi måske vil kunne blive sammen med og blive lykkeligere med på længere sigt.

Vi skal blive bedre til at nøjes


Et andet problem for den moderne dater er ifølge eksperten, at vi alle sammen konstant går efter eksklusivitet. Vi vil have det bedste af det bedste, og vi er opdraget til, at det middelmådige ikke er godt nok for os.

Det kan gøre, at vi aldrig kan blive tilfredse og kaster en mulig partner væk for hurtigt, fordi vi udelukker vedkommende på forhånd.

”Vi har hele tiden fortjent det fantastiske og det eksklusive. Derfor bruger jeg ofte sådan et godt gammeldags udtryk som ’at nøjes’, når jeg taler med mine klienter. Det skal vi blive bedre til. Mange tænker dog, det er negativt og kigger underligt på mig. Men det er jo faktisk fantastisk at nøjes. For hvis jeg nøjes, så vælger jeg aktivt, at det her, det er godt nok til mig lige nu,” siger Anette Krogh.

På den måde kan man finde sig til ro og rette i sin nye relation, samtidig med den lige så stille kan vokse sig stærk.

Har du lyst til at høre flere af Anette Kroghs gode råd? Så kan du lytte til hendes podcast, der stiller skarpt på kærlighed, parforhold, sex- og familieliv her

Se flere ekspertartikler og inspirerende videoer om singleliv og kærlighed HER

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand