Kærlighed er meget mere end forelskelsesrusen

Vi skal passe på ikke at have en for fastlåst tilgang til kærlighed og dates. For kærlighed findes ifølge sognepræst Kathrine Lilleør i mange former.

Af Charlotte Thøming

Kærlighed er det, der holder os i live. Uden kærlighed, intet liv. Sådan lyder det fra sognepræst, debattør, forfatter og foredragsholder Kathrine Lilleør.

Men vi skal ifølge hende passe på med at tro, at alt ved livet handler om kærligheden fra en partner. Så kommer vi til at lægge alt for stort pres på de kæresteforhold, vi får.

”Heldigvis er kærlighed så meget mere. Vi lever af Guds kærlighed og menneskers kærlighed. Mennesker, der har elsket os, men nu er døde. Og mennesker, der elsker os, som vi måske slet ikke tænker over, at vi er forbundet med. Fordi vi tager dem for givet. Det kan være søskende, forældre, venner og børn. Det kan såmænd også være arbejdskolleger, for kærlighed kommer jo i mange former og mange varianter. Heldigvis,” siger Kathrine Lilleør.

Den store kærlighed kan melde sig på mange måder


Mange vælger i dag at prøve kærlighedslykken online. Ifølge sognepræsten er det en meget sårbar, følsom og blottet kontakt, man har, når man kaster sig ud i at date online. Det kræver mod.

Derfor er det vigtigt på forhånd at overveje, hvordan vi går ind til det og hvorfor.

”Hvis du kun går og håber på den der store forelskelsesrus, hvor du forventer, at I bliver så forelskede, at I bliver helt kulrede og gifter jer efter 14 dage, så bliver jeg bare nødt til at sige, som den livserfarne kvinde jeg er blevet ud i kærligheden, at det kan da bestemt være, at den store kærlighed melder sig på den måde. Men den store kærlighed kan sandelig også melde sig på mange andre måder,” siger Kathrine Lilleør.

Det handler om at tage presset af situationen og i finde roen i sig selv.

”Når vi så sidder på en date, så må vi jo minde os selv og nærmest også hinanden om, at vores liv jo ikke står og falder med udfaldet af den date. Det må det jo aldrig. Det kan være, at man lige præcis i dag vil føle dybt i sit hjerte, at det andet menneske, man mødte på den date, faktisk er livet selv for en. Men der er altså også et liv uden en kæreste. Det skal man aldrig glemme,” siger Kathrine Lilleør.

Besind dig på al den kærlighed, du har i dit liv


Ønsket om at føle kærligheden er stort hos de allerfleste af os.

”Det, som man jo håber i dette liv, det vi alle sammen håber, det er at møde mennesker, som vi kommer til at elske på en sådan måde, at vi bliver ved at sige 'ja', selvom det ville være logisk at sige 'nej' indimellem,” siger Kathrine Lilleør.

Vil du gerne gøre dig helt klar til at møde kærligheden med et åbent hjerte, er der særligt én ting, du kan gøre.

”Du kan besinde dig på al den kærlighed, du allerede har lige nu i dit liv. Også selvom du ikke har en kæreste. Besinde dig på den, takke for den, lade dig gennemlyse af den, og så klar til at gå ud i verden og møde kærligheden, risikere at få et nej og gå videre i håbet om et ja,” siger Kathrine Lilleør.

Ny podcast med Kathrine Lilleør


Kathrine Lilleør er sognepræst ved Sankt Pauls Kirke i København. Hun er også debattør og foredragsholder og har udgivet flere bøger. Blandt andet har hun skrevet bogen ”Kærlighed er – Fortællinger fra mit liv”.

Lige nu er Kathrine Lilleør aktuel med sin nye podcast "Præsteværelset”, som du kan lytte til hos Podimo. Det første afsnit havde premiere d. 10. november, og her kan du blandt andet blive klogere på, hvordan man kommer sig over et svigt.

Se flere ekspertartikler og inspirerende videoer om singleliv og kærlighed HER

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand