Gode spørgsmål du kan stille på første date

Får du svedige håndflader og stigende puls ved tanken om at holde en samtale kørende på første date? Akavet stilhed er noget af det, mareridt er gjort af – men bare rolig. Herunder har vi samlet en række spørgsmål, der sikrer den gode stemning på første date.
Har du en tendens til at gå helt i baglås, når du skal forsøge at holde en hyggelig samtale kørende med en, du ikke kender særlig godt?

At være god til at date er en hel videnskab i sig selv. Og noget af det, man altid gerne vil undgå, er akavet stilhed. I stedet drømmer de fleste af os om en hyggelig stemning, hvor man ikke bare kradser i overfladen, men faktisk lærer hinanden bedre at kende.

Tag med os på dating-bootcamp herunder, hvor du får en række gode spørgsmål, der kan agere hjertestarter for selv den mest døde stemning.

Har du set nogle gode film eller serier på det seneste?


Måske har I set den samme serie eller film – eller måske kan I give hinanden tips til, hvad I skal se næste gang (eller sammen, hvis daten går godt).

Hvis du vandt i lotto, hvad ville du så gøre?


Det siger meget om en person, hvad de ville gøre, hvis de var helt økonomisk frie – og det er et sjovt samtaleemne, fordi de fleste af os fra tid til anden har dagdrømt om at vinde den helt store pulje.

Hvor vil du gerne på ferie næste gang?


I kan snakke om, hvor I sidst har været på ferie – og hvor I hver især gerne vil hen næste gang. Her er hemmeligheden at sørge for, at det ikke bliver et lukket spørgsmål. Så hvis han kort og kontant svarer “Kreta”, kan du spørge ind til hvorfor, og om han måske har været der før.

Hvad er det mærkeligste, du nogensinde har drømt?


Den her er måske lidt mere personlig – men er han klar på at kaste sig ud i at svare, vil stemningen garanteret blive både mere afslappet og intim.

Hvad er det pinligste, du har gjort?


Hvis han er frisk på at svare – og du er klar til at følge trop, vil den akavede stemning med garanti ryge ud til højre, for her lader I virkelig paraderne falde.

Hvad synes du om dit arbejde?


Det behøver ikke at være kedeligt at snakke om arbejde – og i stedet for at spørge “nå, hvad laver du så”, kan du stille et mere åbent spørgsmål – fx, om han er glad for sit arbejde. Det åbner også meget naturligt op for at tale om, hvad han gerne ville, da han var barn, og hvor han ser sig selv i fremtiden.

Hvis du var et dyr, hvad ville du så være?


Du kan lære enormt meget om andre mennesker ud fra den måde, de opfatter sig selv på. Derfor kan du altid stille din date spørgsmål, hvor de skal tage stilling til sig selv. Det kan være “hvilket dyr er du?” eller “hvilken bil ville du være?”.

Hemmeligheden bag gode spørgsmål


På første date er det meget rart at være væbnet med nogle lukkede spørgsmål. De kræver knap så meget at svare på, og de kan være gode til at sætte en samtale i gang.

Men når I så er klar til at tage skridtet fra small talk til dybere samtaler, er det en god idé at skifte til mere åbne spørgsmål. Spørg ham fx, hvordan hans dag har været i stedet for, om han har haft en god dag.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand