Hvad tænder vi på?

Vi kender det alle sammen. Vi ser et glimt af en person, vi ser et glimt i øjet, i glimt tænker vi tilbage på en fantastisk eller forfærdelig oplevelse. Alt dette ligger i underbevidstheden. Her ligger alt hvad vi har glemt, oplevet, set, hørt, følt eller mærket siden vi blev født. Og alt danner grundlag for, hvad vi oplever i dag. Mere eller mindre. Vi sorterer selvfølgelig undervejs.
Og hvad skal vi så bruge den viden til. F.eks til at finde vores drømmepartner.
Når vi søger efter den eneste ene, er vi tilbøjelige til at søge til det vi kender. På trods af, at vi har haft dårlige erfaringer. Måske finder vi en 'der bestemt ikke er som den forrige partner' ? tror vi!
Men efter en tid opdager vi, at den nye partner formår at vække de samme følelser i os, som den tidligere dårlige partner gjorde.

Så er du træt af 'dårlige partnere', mennesker som udnytter dig eller som er uærlige; ja så kan det være nyttigt at få ryddet op i underbevidsthedens billeder.
Alle oplevelser vi har haft med farver, lyd, smag og med vores sanser i øvrigt ligger til 'fri afbenyttelse' i vores underbevidsthed. Så har vi siddet og ventet frysende kold på vores far som barn; ja så kan vi af og til 'genføle' følelsen af svigt i en nutidig situation, hvor vi så har til bøjelighed til at overreagere.

På den måde kan vores underbevidsthed spille os et puds.

Når vi i vores profiler skriver, at vi ønsker os en partner med ganske bestemte egenskaber tror vi ofte, at vi har garderet os imod de typer, som vi ikke ønsker at dele vores kærlighedsliv med. Men virkeligheden kan være en anden. Ubevidst tiltrækkes vi af typer, som vi har mødt tidligere. Vi tiltrækkes og tiltrækker det kendte. Det er der en vis form for tryghed i. Måske har partneren skiftet bikerjakken ud med en habit. Eller en tudemarie med besvær i hverdagen har flyttet sin svage identitet ind på en højere læreanstalt. Pointen er, at vi finder partnere som vækker velkendte følelser i os måske i en ændret 'indpakning' ? tryghedsnarkomaner kan vi kalde det.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand