Gode samtaleemner på date: 7 ting, det er nemt at snakke om

Af FrejaDu kender det: du er på vej på date – måske med en her fra dating.dk. Du glæder dig, men er alligevel lidt nervøs. For selv om det virker yderst lovende, og skriverierne har gået fint mellem jer, er du måske bekymret for at løbe tør for noget at snakke om i løbet af jeres date.

Derfor får du her 7 gode samtaleemner til jeres date og et hurtigt bonustip til emner, du bør undgå at snakke om.

1. Job og fritid


Et samtaleemne, som alle kan snakke om, er jobbet og fritidsprojekter. Begge dele er med til at forme et billede af personen bag.

Mange har holdninger til de forskellige typer af arbejde, men hold det positivt, da en negativ drejning går ud over atmosfæren på daten, og hvis stemningen styrtdykker, kan det være svært at komme op af hullet igen.

Derfor bør du nok holde utilfredsheder med dit job ude af samtalen. Du har sandsynligvis også tavshedspligt om noget af det, så nævn det du synes, er superfedt ved dit arbejde, men gå ikke for meget i detaljer.

Bliver du specifik, så er der risiko for, at du sætter din date af i samtalen, og det er netop dét, vi forsøger at undgå med disse 7 ting at snakke om.

2. Søskende og eventuelt resten af familien


Prøv at spørge ind til din dates søskende. Måske har I kort strejfet emnet, når I har skrevet sammen inden daten, og så er det oplagt, at spørge nærmere ind til søstre og brødre.

Går samtalen om bror og søster godt, så kan du vælge at udvide emnet til at inkludere forældre og måske endda længere ud, men gør det med omtanke. Emnet bør ikke fylde for meget på daten. Det er jo din date, mere end det er hans eller hendes familie, du er interesseret i.

3. Drømme og ønsker for fremtiden


Noget alle har nemt ved, er at snakke om drømme. Ikke dem du har om natten, men fremtidsdrømmene, boligdrømmen eller drømmen om den store gevinst.

Det er et af de mere overfladiske samtaleemner, så prøv at holde det kort. Ellers kan det godt løbe lidt løbsk.

Du bør holde dine tøjler stramt på ”drømmen om den store gevinst”, da den hurtigt kan stikke ud af en tangent og tegne et overfladisk billede, som hverken du eller din date er interesseret i.

Boligdrømmen kan være lidt tricky, da det kan ende med et indtryk af, at I allerede er ved at flytte sammen, og det er ingen af jer sikkert parat til på dette tidspunkt. Det kan være for anmassende.

Men overordnet set er drømme positive og dermed rigtig gode konversationsemner. Det viser også meget godt, om I har de samme mål og ønsker for fremtiden.

4. Rejseønsker og rejseminder


Her har vi fat i en klassiker. Som Mikael Simpson synger: ”Du drømmer om et andet sted”, så har du - og din date - garanteret steder, I gerne vil rejse til og opleve.

Det er nemt at tale om rejsedrømme, da forventningerne er positive og med til at skabe god stemning.

I forlængelse af rejsedrømmene kan I også snakke om gode rejseminder. Den varme tur til sydens sol og flotte strande, den oplevelsesfyldte storbyferie eller den sjove telttur er oplagte emner at snakke om, da der ofte ligger sjove eller interessante historier bag.

5. Livretter og yndlingsdrinks


Er I madglade, så er det oplagt at snakke om livretter. Det er meget få ting, der skaber glæde på højde med en livret. Har du derudover en sjov historie, der kan følge med snakken om livretten, så begynder det for alvor at ligne noget.

Som afstikker fra madsnakken kan I også snakke om yndlingsdrinks. Har du en drink, du elsker mere end de andre, så er det nemt at tale passioneret om. Og passion er noget, der brænder sig ind hos din date.

6. Kultur – fx film, serier, musik, bøger eller andre kulturelle oplevelser


Apropos passioner, så har vi forbrugere, med adgang til diverse streaming-tjenester, mulighed for at se flere film og serier, lytte til mere musik og læse flere bøger end nogensinde før.

Det giver masser af samtaleemner, og spørgsmål om yndlingsfilm, -musik, -tv-serie eller -bog er oplagte og lette konversationsemner.

Måske har du lige været til en god koncert eller set en ny film, som bare var en fantastisk oplevelse. Her vil din entusiasme boble over, og det vil din date utvivlsomt bemærke.

7. Positive observationer om din date


Det er en god idé at se lidt nærmere på din date. Har han eller hun noget på, som skiller sig ud på den gode måde, så komplimentér det. Alle kan godt lide komplimenter, så den her er virkelig oplagt.

Måske er det en kæde, en ring eller et ur, der gemmer sig en historie bag. Og det er nemt at skubbe denne samtale over i retning af, hvad man synes er pænt, eller hvad man tænker om gaver uden at gå alt for meget i dybden eller udveksle ønskesedler.

Men det kan også være, at du synes godt om din dates’ stil eller lignende. Her er anerkendelse absolut på sin plads.

Bonustip: Undgå disse samtaleemner


Forestil dig, at samtalen kører på skinner. Uden at tænke nærmere over det bringer du politik eller religion på banen. I løbet af meget kort tid kan den gode stemning være fuldstændig ødelagt, da intet kan bringe sindene i kog som netop disse to emner. Derfor bør du som udgangspunkt overveje at styre uden om religion og politik.

Ikke dermed sagt at I ikke kan have fornuftige og velovervejede diskussioner om emnerne - men en første date er måske ikke det mest oplagte sted til den snak. Det får I forhåbentlig masser af lejlighed til at tale om senere - når I skal ses igen.

Tro nok på dig selv til at være dig selv


Husk dog for alt i verden at være dig selv. Påtager du dig en rolle eller attitude, som ikke er dig, kommer det frem i dagens lys, hvis daten udvikler sig. Og det er virkelig unødvendigt.

Husk også at du sandsynligvis ikke kender din date godt nok endnu til at vide, hvad han eller hun synes er godt ved en potentiel partner. Derfor kan du kun tabe ved at påtage dig en rolle, der ikke er dig.

Og så lige til sidst: Det er lige så vigtigt at lytte, som det er at snakke. Kan du spørge interesseret og uddybende til, hvad din date fortæller, så er det med til at udvikle samtalen, og kan du perspektivere det i senere samtaler, så vil du virkelig score pluspoint.

Husk dog på, at det ikke kun er det, som kommer ud af din dates mund, som siger noget. Vær derfor også opmærksom på din dates kropssprog, så du kan finde ind til kernen af, hvad han eller hun mener.

Log ind og søg efter din næste date


Er kunsten at konversere en udfordring for dig, så har du nu 7 emner, du nemt kan bruge til at holde samtalen kørende. Det eneste du lige mangler er daten, du kan snakke med, så skynd dig at logge ind her på siden, og find din næste date.


Og er der spørgsmål, så skal du blot kontakte vores super flinke kundeservice-medarbejdere på www.dating.dk/kontakt. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Sidst men ikke mindst er der også hjælp at hente, hvis du først vil være klogere på, hvordan du griber internetdatingen an. Vi har nemlig samlet en række tips til netdating, som hjælper dig godt i gang

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand