At jage eller at blive jagtet - that's the question

Siden det første menneske på jorden har jagten været en naturlig del af mandens ur-instinkt. Han skulle skaffe føden til kvinden og børnene, og gik derfor på jagt sammen med de andre mænd i flokken.
Datidens måde at jage dyr, minder om nutidens måde, hvor mænd i flok jagter kvinder på. Og det er bestemt ikke, fordi der er noget galt i det. Men det kan blive lidt svært at være mand, efterhånden som den selvstændige kvinde tager mere og mere hånd om sin egen skæbne. Inspireret af en debat på Dating.dk og andre oplæg af blandt andet Joan Ørting og Martin Østergaard er jeg kommet til at tænke på, om mænd faktisk gerne vil jage, og de bliver lidt forvirret, når kvinderne begynder at nedlægge mænd som bytte i stedet for selv at blive nedlagt.

Det er lidt interessant, at mange mænd generelt gerne vil have en selvstændig kvinde, der kan klare sig selv både socialt, arbejdsmæssigt og økonomisk. Men når det kommer til selve forførelsesritualet, så skal det gerne foregå på den gode gammeldags måde, som, vi jo alle ved, virker - Kvinderne derimod, vil gerne vise deres mænd og omverdenen, at de er selvstændige individer, der selv kan klare både dagen og vejen. Naturligvis er dette emne lige præcist lige så variabelt fra person til person, men der er en tendens, som klart tyder på, at mændene skal have lov til at jage, mens vi kvinder taknemmeligt tager imod og slipper for at være dem, der skal finde på de svære indgangsreplikker.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand