Hvem betaler på første date?

Efterhånden har jeg spurgt flere mennesker i min omgangskreds.... Hvem skal egentligt betale på første date? Og jeg må tilstå at svarene varierer en del, jeg kan tydeligt se forskel på om det er en mand eller kvinde der er blevet spurgt.
Typisk mener kvinden, at manden skal gribe til lommen og betale første gang de er ude. Han skal repræsentere forsørgeren og vise at han kan 'tage sig af sin kvinde'.

Manden derimod svarer ofte ikke entydigt på dette spørgsmål. På den ene side vil han gerne betale og herigennem virke maskulin og dette uden hensyntagen til, om han skal mødes med sin date igen. Der er så andre mænd som mener, at eftersom mange kvinder i dag ønsker ligestilling, så bør dette også gøre sig gældende når der skal betales en regning. Her må der slås halv skade.

Jeg arbejder som sexolog og parterapeut, og gennem min kontakt til mange mennesker i parforhold oplever jeg naturligvis at få mange synsvinkler og erfaringer på forskellige emner. Noget jeg har bemærket fungerer godt for mange par, er tydelige rollefordelinger. Disse rollefordelinger kan omhandle både de huslige pligter, men i høj grad også hvem der betaler når man er på restaurant. Naturligvis er der forskel på om man som par vælger rollefordelingen, ment på den måde at der vælges hvem der gør hvad eller om det helt grundlæggende handler om værdier. For mig personligt handler det om værdier, når emnet falder på 'hvem der betaler'. I forbindelse med restaurantbesøg skal min mand betale. For det er jeg værd. Han betalte også på vores første date.

Det er svært at komme med et endegyldigt svar på spørgsmålet, for alt efter hvem vi er som kvinder og mænd, så er der forskel på, hvad der vægtes højt i forhold til værdier.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand