Hvorfor lyver mænd sig højere og kvinder sig tyndere?

Hvad er grunden til at flere mænd vælger at tilføje en ekstra centimeter eller to når de skal skrive deres højde? Hvordan kan det være at nogle kvinder trækker et par kilo fra når vægten skal angives?
Handler det om en grundlæggende følelse af ikke at være god nok, hvor man som mand ikke er en 'rigtig' mand hvis man ikke er mindst 180 cm høj og hvor man som kvinde skal veje under 70 kg for at virke nogenlunde tiltrækkende i en mands øjne.
Hvem er det der har sat disse regler? Er vi blevet påvirket så meget af mediernes fremstilling af mænd og kvinder at vi har svært ved at acceptere at vi er som vi er, hvor vi har fået forestillinger om at ingen vil have os såfremt visse fysiske mål ikke er opfyldt.

Inden jeg mødte min mand datede jeg en del. Eftersom jeg er 179 cm høj var det på daværende tidspunkt vigtigt for mig, at ham jeg skulle finde mindst var 185 cm, for så ville jeg også kunne have høje hæle på og stadig være mindre end ham.
I skrivende stund kan jeg se hvordan jeg begrænsede mig selv. Tænk at en højde var så afgørende for hvem der blev godkendt hos mig eller ej og med stor sandsynlighed gik jeg glip af mange skønne mænd der havde selvværdet I orden - nogle der turde stå ved deres højde, men som ikke levede op til mine krav.

Jeg mødte flere som aldrig havde set skyggen af 185 cm til trods for at de I deres profil havde skrevet dette som deres højde.
Nu er det jo aldrig for sent at erkende sine fejl, men jeg trak da også et par kilo fra når jeg skulle skrive min vægt. Ja i første omgang forsøgte jeg helt at lade være med at skrive noget, men da dette ikke var muligt... ja så valgte jeg at skrive et tal der lå en smule under sandheden.

Mine tanker fører mig igen hen til det ikke at føle sig god nok. Lavt selvværd?
Jeg kommer til at tænke på Hollywood. Det er ikke få billeder jeg har set af små mænd ledsaget af høje kvinder på den røde løber. Det virker nærmest som om der er prestige i at have en høj kvinde som ledsager. Har de 'små' mænd som Tom Cruise og James Blunt et højt selvværd eller handler det om noget helt andet.

Er der andre end mig der kommer til at tænke på reklamen med den rødhårede pige der taler i telefon med en 'blind date' og beskriver sig selv som værende en smule 'Latino'?

Lavt selvværd eller ej.
Det at 'pynte' på sandheden i sin profil kan jo skyldes at man er opmærksom på at mange 'grovsorterer' og bladrer igennem en masse profiler og derfor er man måske I risikozonen for at blive valgt fra såfremt man er mand og 172 cm høj eller kvinde og vejer 85 kg.

Personligt er jeg min mand utrolig taknemmelig for at han lagde 3 cm til sin højde i hans profil. Ellers havde jeg aldrig mødt ham. Han er 182 cm.

///// Skrevet af Kristine Schousen /////
///// Parterapeut og sexolog /////


Indholdet i denne artikel er skrevet af en freelance skribent og skal ikke nødvendigvis tolkes som Dating.dks officielle holdning.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand