19 tips til online dating: den ultimative guide

Hvordan kommer du bedst i gang med online dating, og hvorfor er online dating så populært i dag? Dating.dk giver dig her en række gode råd til, hvordan du får succes med at date online, samlet i 19 konkrete tips.

Af Freja

En af fordelene ved online dating er, at man får en chance for at lære hinanden lidt at kende inden den første date. Er skrive-kemien der, så er der gode forudsætninger for, at det også er tilfældet, når du skal møde din date i virkeligheden.

Hvis du er klar til at finde en kæreste eller en flirt, men endnu ikke har prøvet online dating – eller hvis du har haft en dating-profil i et stykke tid uden den helt store succes – så giver vi dig her vores bedste tips og råd til, hvordan du finder netop den helt rigtige for dig.

Sådan kommer du i gang med at online date - 19 tips og gode råd:1) Dit profilnavn


Når du opretter en profil på Dating.dk skal du angive dit navn. Nogen vælger at bruge deres rigtige fornavn, mens andre vælger et brugernavn/alias. Hvis du vælger et brugernavn så prøv at undgå "elskovspony", "scooterkaj" og andre fjollede brugernavne. Vi anbefaler at du bruger dit rigtige fornavn da det virker mere personligt og seriøst.

2) Brug et godt profilfoto


Vælg et godt billede af dig selv, som du allerede har, og som er af nyere dato eller tag et helt nyt. Dit profilbillede behøver kun at vise dig, hold eventuelle børn, venner, og andre ude af profilbilledet. Dem kan du fortælle om i din profiltekst eller på daten. Vælg et billede der er tydeligt og i god kvalitet. Billedet skal helst ikke være flere år gammelt, men tydeligt vise hvordan du ser ud i dag. Få gerne en ven eller veninde til at tage et godt billede af dig.

Se også vores video-guide: Lav det perfekte profilbillede til din datingprofil

3) Skriv en god profiltekst


Det er vigtigt at du har en profiltekst. Der er ikke noget mere kedeligt, end at besøge en profil, man ikke kan læse noget om.
Når du skriver profilteksten, så husk at den skal være tilpas lang. Det vil sige, at den ikke må være for kort og heller ikke for lang. Det er ikke nemt, men lyt til din mavefornemmelse. Siger den, at teksten er for lang, så gå den igennem igen og trim den. Du kan også surfe lidt rundt på Dating.dk, og se hvad der fanger dig ved andre brugeres profiltekster. Uden at kopiere selvfølgelig.

Se også vores video-guide: Sådan laver du en god profiltekst til din Datingprofil

4) Opret et fotoalbum på din profil


Når man besøger en profil, er det altid sjovt at se billeder. I et fotoalbum har du muligheden for at lægge billeder, som viser dig i flere forskellige situationer. Det behøver jo ikke være profilfotoet i skjorte og slips, som følger dig over alt. Lav et mix mellem opstillede situationer og afslappede billeder. Det giver et fyldigt billede af dig som person.

5) Vær humoristisk og udvis glæde, gerne med et glimt i øjet


Når du skriver på din profil eller til andre, så forsøg at flette humor ind og vise glæde. Kan du vise, at du synes dating er sjovt, så er chancen for at andre synes godt om dig større. Det er jo de færreste, som har lyst til at bruge tid på en kedelig stivstikker.

6) Vær personlig


Prøv at være personlig. Er du overfladisk, vil du også blive opfattet sådan, og så er chancen for at du bliver afvist meget større. Vis derfor, hvem du er og sørg for, at man kan mærke dig i din tilstedeværelse.

7) Vær opsøgende og udadvendt


Når din profil er færdig, så er det bare at læne sig tilbage, og vente på at tilbuddene ruller ind, ik? Nej! Sådan foregår det desværre ikke. Vær opsøgende og aktiv, og falder du over en profil, der er interessant, så tag chancen og prøv at skabe kontakt. Men undgå at skrive en ligegyldig oneliner, ligesom ''Hej''. Det er kedeligt - skriv i stedet en besked der starter en samtale.

8) Tag kontakt og forvent ikke at andre tager initiativet


Når du dater online, skal du være klar til at tage initiativet. Tag kontakt, hvis du er interesseret i ham eller hende. Der sker næppe noget, hvis du sidder på dine hænder eller tænker ”han/hun er slet ikke interesseret i mig”, og det er måske rigtigt, men du finder aldrig ud af det, hvis du ikke prøver. Dette tip er desuden relevant for al slags dating – vær ikke bange for at tage initiativ!

9) Opfør dig høfligt og vær respektfuld


Det er vigtigt at huske på, at vi skal være søde ved hinanden. Når det kommer til online dating, er det en ekstra god idé at opføre sig ordentligt, da det kan være svært at aflæse hinanden når man skriver sammen. Hold derfor lidt igen med sarkasmen og tag det i stiv arm, hvis du bliver afvist, eller ikke får svar på dine beskeder. Det er altid bedre at se fremad end at blive bitter og skrive en vred besked i afmagt.

10) Påregn, at det tager flere forsøg og tid at finde den rette


At finde den rette i første forsøg, er mere undtagelsen end reglen. Det sker selvfølgelig, men du skal nok regne med, at det tager nogle forsøg og forskellige dates at finde den helt rigtige.

11) Lad ikke en afvisning fjerne lysten til at lede videre eller date


Bliver du afvist – også efter at have været på date – så tab ikke modet og lysten. Led videre og ha' det sjovt med det. Chancen for, at det lykkes, er stor, for der har aldrig været flere, der bruger online dating end nu. Det gælder både for unge og for gamle. Så mist ikke gejsten til at date online på grund af en dum afvisning. Det er en naturlig del af livet, som bedst tages med oprejst pande.

12) Skriv, hvad du søger


Når du skriver din profiltekst, så skriv, hvad det er, du søger. Det giver andre bedre mulighed for at få et indtryk af dig, og hvilke forhåbninger du har. Husk også at profilteksten er det første indtryk man får af din personlighed, så tjek lige en ekstra gang om tekst og personlighed stemmer nogenlunde overens.
Husk også, at hvis du har for mange krav, kan det skræmme en potentiel partner væk. Ingen er perfekte.

13) Skriv sammen inden første date


Et rigtig godt råd er, at I skriver sammen inden I tager på date. På den måde finder I hurtigt ud af, om der er nogen form for kemi og skrivekemi er et godt sted at starte. Find ud af lidt mere om hinanden og se om I passer bare en lille smule sammen. Når det så er på plads, kan I aftale første date. Det er ofte en god idé at holde det uformelt i første omgang – fx over en kop kaffe. Dette er en klassisk måde at mødes og lære hinanden at kende på.

14) Vær oprigtig og udvis interesse


Når du henvender dig til nogen, som du finder interessant og spændende, så vær oprigtig og udvis interesse for den, du skriver til. Vis, at du vil personen, men ikke så meget at det bliver overvældende. Det tænder de færreste på.

15) Stå ved dine holdninger og meninger


Det er godt at turde stå ved sine meninger og holdninger. Det viser, at du har rygrad og integritet. Du skal også turde stå ved dem, når andre ikke er enige. Men husk at holde den gode tone når du skriver. Husk på at du ikke er til en politisk debat.

16) Vær ærlig


Hvor ærlig skal man være, når man online dater? Det er altid bedst at være ærlig, men du behøver ikke at fortælle om hele dit liv og eventuelle svære emner i første besked eller mens i skriver sammen. Nogle emner egner sig bedst til at blive talt om ansigt til ansigt. Der er også mange måder at sige tingene på, og man kan sagtens være ærlig på en kærlig måde fx når man afviser nogen.

17) Vær kreativ frem for romantisk (det bliver der tid til senere)


I online dating præmieres kreativitet. Du skal ofte overbevise via ord eller et foto frem for at være klassisk romantisk. Derfor bør du lade dine kreative evner og idéer overtrumfe lysten til at være romantisk på dette tidspunkt i processen. Udvikler jeres skriveri sig til kæresteri eller et forhold, så får du rig lejlighed til at være romantisk dér. Brug energien på at lave en god, interessant og helstøbt profil.

18) Acceptér en afvisning


Når nogen svarer, at du ikke lige er noget for dem, så acceptér det. Ja, det kan føles træls, men sådan er det. Om det er online eller i det virkelige liv, så må du påregne, at ikke alle synes, du er fantastisk. Dating går jo ud på at finde den, som synes, at du er lidt mere fantastisk end alle andre, og hvor du gengælder følelsen.

19) Tag det ikke personligt, hvis der ikke svares på din besked. Der kan være 1000 årsager


Det første du skal gøre, når du begynder at kigge efter den helt rigtige for dig, er at sende en besked og tage kontakt til ham/hende, som du synes er interessant. Herefter kommer ventetiden, hvor du blot afventer, at der kommer svar. Men hvad nu hvis svaret slet ikke kommer? Det bedste tip er: Lad være med at blive sur. Du er nødt til ikke at lade dig gå på af det. Hvis du gør det, bliver online dating måske en kedelig oplevelse for dig. Der kan være mange årsager til, at der ikke svares. Fx kan det jo være, at han/hun allerede har fundet sit match, men endnu ikke har lukket sin profil.

Opret din profil i dag


Har du mod på at gå mere i dybden med nogle af de 19 tips? F.eks. om profilteksten eller den første kontakt? Så kan vi også anbefale, at du ser vores oversigt over netdating tips.

Når du har læst denne guide, er du klædt på til, at kunne gå i gang med online dating.

Men hvis du ikke allerede har oprettet din profil, så hjælper disse tips og gode råd dig ikke med, at finde den du søger.

Dating.dk er Danmarks første og største online dating-side. Vi har siden 1998 bragt titusindvis af singler sammen, og vi kan helt sikkert også hjælpe dig.

Derfor er det næste skridt åbenlyst: Opret en profil på Dating.dk allerede i dag, så du kan begynde at prøve vores råd af i praksis, og du kan finde ud af, hvor sjovt og nemt det rent faktisk er, når du først kommer i gang.

Hvis du stadig har spørgsmål, sidder Danmarks flinkeste kundeservice-medarbejdere klar til at hjælpe dig via telefon eller e-mail. Du finder kontaktoplysninger og åbningstider lige her: Kundeservice

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand